23948sdkhjf

Biogas og vindkraft skal erstatte naturgas

Knap 15 millioner kroner bevilget til DTU's Megastore-teknologi
ForskEl, som støtter omstillingen af energiforsyningen til vedvarende energi, har bevilget 14,6 millioner kroner til opskalering af det såkaldte MegaStore-koncept, hvor brint fremstillet med vindkraft anvendes til at omdanne CO2-indholdet i biogas til ren methan og vand, også kaldet methanisering.

Der skal bruges fire kubikmeter brint til methanisering af en kubikmeter CO2, så der kan ved processen lagres meget store mængder vindkraft i gasnettet og de underjordiske gaslagre. Gassen kan så i den fremtidige energiforsyning blandt andet anvendes til elproduktion i vindstille perioder; men vil først og fremmest skulle anvendes til energitung industri og i transportsektoren, fortæller projektkoordinator Lars Yde fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU, i en pressemeddelelse.

Potentialet for elektrolyseanlæg til methanisering af biogas er cirka 5.000 MW, svarende til cirka 30 procent af den forventede vindkraftkapacitet i 2050, påpeger han.

En central rolle

Energistyrelsen udsendte i marts 2014 en scenarierapport, der beskriver hvordan den danske energiforsyning kan omstilles til at blive uafhængig af fossil energi som kul olie og naturgas. Heri har methanisering af biogas en helt central rolle, idet den skal forsyne gasnettet med gas baseret på vedvarende energi samt transportsektoren med brændstof.

DTU-Mekanik har sammen med en række virksomheder udviklet MegaStore-teknologien, som kan rense og konvertere biogas til ren methan

I sommeren 2017 installeres Mega-store-anlægget på Nature Energys biogasanlæg på Midtfyn, sammen med et alkalisk elektrolyseanlæg fra GreenHydrogen med elektroder fra firmaet Elplatek.
Projektet skal give projektdeltagerne vigtige erfaringer i den videre optimering af konceptet.
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125