23948sdkhjf

Fjernvarmeselskab parkerer biomasseanlæg til 150 millioner

Efter modstand visker Skanderborg-Hørning Fjernvarme tavlen ren og sætter planerne om et 30 MW biomasseværk på stand-by. Nu søger man alternative veje.
For godt et år siden var et nyt biomasseværk på 30 MW til 150 mio. kr. godt på vej hos Skanderborg-Hørning Fjernvarme. Projektforslaget var sendt til godkendelse i Skanderborg Kommune og derefter ventede anden høringsfase.

Men nu er projektet og byggeriet parkeret.

- Problemet er at det projektforslag som vi har liggende møder modstand fra kommunen, Reno Syd og Varmeplan Aarhus, fortæller formand for Skanderborg-Hørning Fjernvarme, Ejnar Grøn til Energy Supply.

Skanderborg Kommune besluttede nemlig i efteråret 2015, at man ikke ville godkende projektet, før der forelå en ny samlet varmeplan for hele kommunen.

- Det arbejde blev sat i gang og i det udkast til varmeplanen, som vi har fået forelagt, lægger kommunen op til at varmeforsyningen skal fortsætte som det er nu. Det var lige nøjagtigt det vores projekt gik ud på, at den ikke skulle. I og med de fremsender sådan et forslag, så har vi jo i princippet fået svar på vores ansøgning, siger Ejnar Grøn.

Nuværende aftale
I dag kommer Skanderborg-Hørning Fjernvarmes varme fra selskabets eget flisværk og fra Dong Energy og Studstrupværket, der hører under Varmeplan Aarhus. En aftale, der er sagt op og udløber med udgangen af 2016. Det bekymrer dog ikke Ejnar Grøn.

- Det er ganske få perioder at vi ikke har kapacitet nok i vores nuværende anlæg. Og uanset hvad der sker så vil varmen blive billigere for vores forbrugere efter 1. januar 2017, siger Ejnar Grøn.

Det, der tidligere hed Hørning Fjernvarme og som nu hører under Skanderborg-Hørning Fjernvarme, har stadig en aftale med Varmeplan Aarhus og den fortsætter efter 1. januar 2017.

Tvinge projekt igennem
Ud over modstanden fra kommunen og de nuværende samarbejdspartnere, så er der også en anden årsag til at Skanderborg-Hørning Fjernvarme dropper projektet på den korte bane.

- Hvis vi ville tvinge vores projekt igennem, så kunne vi tage sagen op med Energiklagenævnet, men her har seks ud af syv jurister sagt deres stilling op på grund af udflytningen fra København til Viborg. Energiklagenævnet er sat ud af spillet og muligvis i mange år, så det vil vi ikke satse på, siger Ejnar Grøn.

Derfor er Skanderborg-Hørning Fjernvarme nu tvunget til at søge andre løsninger, alternative løsninger.

- Nu skal vi se, hvad vi kan gøre i stedet. Vi har kun én chance tilbage - forhandling med vores nuværende samarbejdspartnere, Reno Syd og Dong Energy. Vi vil se på om der kan laves et kompromis, at man kan etablerer et anlæg, der var mere til gavn for Varmeplan Aarhus og ikke kun vores egne forbrugere, siger Ejnar Grøn.

- Det er heller ikke sikkert, det er nu, vi skal have det anlæg. En løsning kunne også være et meget større anlæg. Der er mange muligheder. Tavlen er visket ren, slutter Ejnar Grøn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125