23948sdkhjf

Pensionkassernes vindmøllepark producerer nu strøm

Havmølleparken Gode Wind 2 er begyndt at producere strøm og levere til elnettet.
Havmølleparken Gode Wind 2 er begyndt at producere og levere el til det tyske elnet. Med 42 vindmøller og en kapacitet på 252 MW kan Gode Wind 2 producere nok el til at dække 260.000 tyske husstandes årlige forbrug.

- Det er en stor milepæl, at vi er begyndt at producere strøm, og jeg er glad for, at vi med vores vindmøllepark Gode Wind 2 kan bidrage væsentligt til den tyske energiomstilling, siger Trine Borum Bojsen, der er Country Manager i Dong Energy og ansvarlig for havvindaktiviteter i Tyskland.

Pensionskassernes vindmøllepark
Dong Energy ejer 50 procent af Gode Wind 2, mens de resterende 50 procent ejes af et konsortium bestående af fire danske pensionskasser, PKA, Industriens Pension, Lærernes Pension og Lægernes Pensionskasse.

Færdiggørelsen af Gode Wind 2 kommer kun et halvt år efter en anden stor havvindmøllepark, Butendiek, blev færdigbygget, som også har Industriens Pension som medinvestor.

- Investering i grøn energi er blevet en vigtig del af vores portefølje af alternative investeringer på næsten 32 mia. kr. Alene vores investeringer i Gode Wind 2 og Butendiek er på 1,7 mia. kr. Vi har over en længere årrække opbygget stærke kompetencer på området, da der er nogle attraktive afkastmuligheder kombineret med, at vi aktivt tager del i den grønne omstilling, siger adm. direktør i Industriens Pension, Laila Mortensen og tilføjer:

- Gode Wind 2 et rigtig fint eksempel på, at et godt stabilt afkast og støtte til klimavenlig energi kan gå hånd i hånd. Samtidig har opstillingen af de 42 møller været med til at skabe arbejdspladser. Derfor er det meget glædeligt, at se vindmøllerne nu snurrer rundt, og der er grøn strøm på vej, siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Gode Wind 1 & Gode Wind 2
Installationsarbejdet på havet i forbindelse med opførelsen af Gode Wind 2-projektet gik i gang i april 2015.

For at opnå så mange synergieffekter som muligt og dermed reducere omkostningerne har Dong Energy opført Gode Wind 2 sammen med havmølleparken Gode Wind 1.

Gode Wind 1 og Gode Wind 2 har en samlet kapacitet på 582 MW, hvilket er nok til at levere el til cirka 600.000 husstande.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156