23948sdkhjf

4,1 million sender Aarhus Vand til Californien

4,1 mio. kroner fra Industriens Fond til Aarhus Vand skal bruges til at bane vej for en række danske vandteknologi-virksomheder. Der skal eksporteres drikkevandsløsninger til Californien.
Et nyt samarbejde mellem danske vandteknologivirksomheder har set dagens lys. Samarbejdet udspringer af Industriens Fonds temaindkaldelse om nye veje til eksport, der blev afholdt i slutningen af 2015. Samarbejdet skal fokusere på salg af drikkevandsløsninger i Californien, der er akut ramt af vandmangel.

En bevilling på 4,1 mio. kroner fra Industriens Fond til Aarhus Vand skal over de næste tre år bruges til at bane vejen for, at en række danske virksomheder inden for vandteknologi kan få en fod inden for i Californien. Her er der hårdt brug for energineutrale og vandbesparende løsninger inden for drikkevandsforsyning. Californien har stor mangel på rent og tilstrækkeligt drikkevand og er igennem de seneste fire år hårdt ramt af tørke.

Miljø- og Fødevareministeriet anslår, at der ligger op til 4.000 danske arbejdspladser ved eksport af danske vandteknologiløsninger. Det er dele af det potentiale, som projektet sigter efter at folde ud. Det er Aarhus Vand, der er tovholder på projektet. Her håber man, at kendskabet til branchen kan være en afgørende fordel.

- Vi er allerede aktive i USA og har blandt andet erfaringer fra Chicago, hvor vi deler viden om spildevandteknologi. En af de ting, som har vist sig at virke dér, er udstationeringen af en medarbejder, der er med til at åbne dørene til det amerikanske marked for danske vandteknologivirksomheder. Den udstationerede medarbejder er fagmand med stor erfaring og bred viden om branchen, og det kendskab er meget værdifuldt, fortæller adm. direktør Lars Schrøder fra Aarhus Vand og tilføjer:

- Det er denne model, vi med støtte fra Industriens Fond nu videreudvikler i Californien. Vi etablerer her med hjælp fra Eksportrådet i Chicago en alliance, som skal skabe et tæt samarbejde mellem danske og amerikanske virksomheder, offentlige myndigheder og uddannelses- og forskningsinstitutioner på drikkevandsområdet.

Californien har i mere end 100 år arbejdet med systematisk genbrug af vand, som adskiller sig væsentligt fra den danske fremgangsmåde. Hertil kommer, at Californien har et unikt forsknings- og innovationsmiljø i Silicon Valley, som bidrager aktivt til udviklingen af nyskabende drikkevandsløsninger. På denne baggrund har Danmark og USA åbenlyse muligheder for at lære af hinandens erfaringer og sammen udvikle nye løsninger på tværs af virksomheder, uddannelses- og forskningsinstitutioner.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094