23948sdkhjf

Djurs Wind Power i nyt samarbejde

Den østjyske vindmølle-klynge vil knytte tætte forbindelser til det engelske vindmøllemarked genne et samarbejde med British Chamber of Commerce in Denmark.
Cirka 300 km. nordøst for London ligger Englands nye vækstområde inden for offshore-vindindustrien. Med base i de gamle havneområder i byen Hull skal der de kommende år opstilles mere end 13.000 MW i Nordsøen. Det er et omfang, der svarer til cirka 32,5 gange mere end Anholt Havmøllepark. Projektet har fået navnet Green Port Hull.

Denne udvikling og potentialet for vækst har flere virksomheder i netværket Djurs Wind Power interesseret sig for, og to har allerede etableret sig i området. Formand for Djurs Wind Power, tømrermester Bo Allermann, fortæller, at de erfaringer som Djurs Wind Power har med at opbygge tætte relationer mellem lokale virksomheder og offshore-aktørerne, er noget som mange gerne vil lære af.

- Vi vil naturligvis også gerne dele ud af vores erfaringer, men endnu hellere vil vi lære området at kende, skabe netværk og bevågenhed mod de stærke kompetencer, som virksomheder i vores netværk og i vores område har inden for offshore vind, uddyber Bo Allermann.

Derfor har Djurs Wind Power indgået et formelt samarbejde med Green Port Hull’s forlængede arm i Danmark, British Chamber of Commerce in Denmark.

Fra British Chamber of Commerce er der store forventninger til samarbejdet og mulighederne for at skabe vækst på tværs af Storbritannien og Danmark. Præsident og CEO, Mariano A. Davies, udtaler:

- Storbritannien er blevet førende inden for vedvarende energi, hvilket giver gode muligheder for de danske virksomheder, og Green Port Hull-projektet er et ledende eksempel på vækstmulighederne inden for denne sektor.

Bo Allermann har også store ambitioner for samarbejdet:

- Vi ønsker hele tiden at skabe nye forretningsmuligheder for vores medlemmer og for norddjurske virksomheder. Det kan samarbejdet med British Chamber of Commerce være med til. Gennem samarbejdet mødes jyske offshore vind-virksomheder i Grenaa med lokale norddjurske virksomheder, og samtidig skabes den bedst mulige introduktion til vækstområdet i England. På den møde knyttes nye kontakter, og forretningsmuligheder kan opstå, siger han.

Det officielle samarbejde indledes med en officiel modtagelse på Grenaa Rådhus af den engelske delegation fra Humber-Hull regionen og British Chamber of Commerce. Efterfølgende er der reception og informations-dinner på Kystvejens Hotel. Til aftenen er inviteret virksomheder i vindbranchen i såvel Norddjurs Kommune som i Midt- og Nordjylland. Næste initiativ er en to dages tur til Hull, hvor en delegation skal besøge Green Port Hull-projektet og virksomheder i området.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14