23948sdkhjf

Nu hældes der gylle på Knuds biogasanlæg

Når gyllen er hældt på til februar, starter indkøringen af Knuds biogasanlæg i Spjald, nærmere betegnet Viftrup Biogas. Byggeriet af anlægget er gået lige efter bogen.
Tre og et halvt år skulle der gå før Knud Christensen i sommeren 2015 kunne få myndighedernes godkendelse af det gårdbiogasanlæg, der på sigt skal levere biogas til Spjald Fjernvarme og Vandværk.

Kort derefter blev der taget 1. spadestik og siden er det gået slag i slag.

- Vi har simpelthen holdt den tidsplan, der er blevet lagt. Det, synes vi selv, er ret godt gået, især da vi har været noget udfordret af alt det regn, der faldt i november, siger Knud Christensen til Energy Supply.

Det betyder, at Knud Christensen, der står bag Viftrup Biogas, snart kan påbegynde indkøringen af anlægget.

- Planen var at vi skulle fylde gylle på 1. februar, og det bliver meget snært derpå. Og så begynder vi lige så stille at bygge metanbakterier op, fortæller Knud Christensen og tilføjer:

- Der skulle gerne gå et par måneder med indkøring, før vi når fuld produktion. Men i den periode begynder vi jo så småt at producere biogas.

Og netop biogassen er aftageren Spjald Fjernvarme helt klar til.

- Vi begynder ret hurtigt at kunne levere til fjernvarmen. Allerede fra 1. februar er de klar til at tage biogas ind til deres kedel og 1. april er de klar med motoren, fortæller Knud Christensen.

Biogasanlægget, der ligger på Væggerkildevej 3 i Spjald er leveret af Lundsby Bioenergi. Gassen fra anlægget skal dække 50 procent af forbrugerne i Spjalds strømforbrug og 70 procent af varmeforbruget.

Knud Christensen har investeret 27 mio. kr. i projektet, mens Spjald Fjernvarme og Vandværk har investeret 13 mio. kr. i en ny biogasmotor og en varmepumpe, begge dele leveret af Aktive Energi Anlæg A/S.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093