23948sdkhjf

Crestwing på vej mod halv-skala

Bølgeenergianlægget Crestwing bygges i øjeblikket i halv-skala version på Sæby Havn. Fuld skala ventes søsat i 2018.
I øjeblikket arbejder en håndfuld smede fra Danyard Engineering på at svejse skroget til halv-skala-modellen af bølgeenergianlægget Crestwing.

Planen er at anlægget med navnet Tordenskiold i løbet af 2016 skal forankres og testes i et område nordøst for Hirsholmene i Kattegat. Det skriver Nordjyske.

Tordenskiold bliver 10 gange 30 meter og 2,5 meter høj og får en samlet vægt på omkring 60 ton. Den bliver foreløbigt den sidste i rækken af testmodeller som opfinder Henning Pilgaard har bygget og testet de seneste ti år. Og der er store forventninger til Tordenskiold.

- Med Fladstrand har vi allerede vist, at vi kan omdanne 80 procent af den absorberede energi til el på nettet. Det forventer vi, kan øges til 90 procent i halvskalamodellen, siger Henning Pilgaard til avisen.

Fladstrand er lillebroderen til Tordenskiold og er en 1:5 udgave af den endelige Crestwing, som Henning Pilgaard og hustruen Ruth Bloom forventer at kunne søsætte i januar 2018.

Fladstrand har i de senere år været testet i farvandet ud for Frederikshavn Havn, men ligger i øjeblikket ved søen på Knivholt Hovedgård som en del af Energistien, der fortæller om vedvarende energiløsninger.

Crestwing modtog for godt et år siden 10 mio. kr. fra Energinet.dk til bygningen af halv-skala-modellen.


Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125