23948sdkhjf

Cowi designer Indiens første havvindmøllepark

Cowi skal projektere Indiens første havvindmøllepark på omkring 50 MW. Samtidig skal der udarbejdes en politik på det indiske offshore-område.
Havvindmølleparker er en nordeuropæisk spidskompetence, som er ved at opnå global udbredelse. I et land som Indien, der er omkranset af verdenshave, giver det god mening at introducere off-shore vindenergi.

Vindmølleparken skal placeres ved kysten udfor Gujarat i det nordvestlige Indien. Projektet er et demonstrationsprojekt, hvis størrelse endnu ikke er endeligt fastlagt. Ikke desto mindre har den Indiske regering store ambitioner med projektet.

- Indiens regering har høje ambitioner og har ud fra et forsynings- og klimasynspunkt behov for nye vedvarende energiteknologier. Indien har den nødvendige kapacitet og viljen til at udvikle og etablere offshore vind. Vi regner med at designe et anlæg på omkring 50 megawatt, fortæller Marc Normann, markedsdirektør i Cowis afdeling Industri & energi.

Opbygning af videnbank baseret på dansk knowhow
Ud over planlægning og design skal Cowi hjælpe de indiske myndigheder med at lave en politik for offshore vind-området. Denne skal bl.a. fastlægge størrelsen af subsidier, elpriser, tilslutning til el-net osv. Desuden skal Cowi hjælpe myndighederne med opbygning af en offshore vind-videnbank.

Cowi bidrager med rådgivnings- og ingeniørkompetencer inden for planlægning og projektering. Dette omfatter blandt andet elektrisk design, fundamentdesign baseret på geotekniske undersøgelser og metocean studier samt layout for mølleparken.

Indien har med mere end 21 gigawatt allerede lang erfaring med landvindmøller, men har som del af deres klimaindsats besluttet, at de vil udnytte potentialet for offshore vind energi. Europa støtter denne udvikling, ved at finansiereprojektet med EU-midler. Tilsvarende har den engelske regering netop indgået en samarbejdsaftale med Indien, som også dækker udvikling af offshore vind.

Planlægningen af havvindmølleparken ved Gujarat strækker sig over tre et halvt år. Hvorefter vindmøllerne skal indkøbes og opsættes og den nye policy implementeres. Projektet forventes færdigt i år 2019.


Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098