23948sdkhjf

To ud af tre møller godkendt ved Låsby

Skanderborg Kommune har godkendt lokalplanforslaget for to vindmøller i Låsby. Nu mangler man bare at Silkeborg Kommune følger trop.
Det er SFP Wind Denmark Aps og ejeren af gården Thorsminde, der ønsker at opstille 150 meter høje vindmøller på et område sydvest for Låsby. Det særprægede ved projektet er at det går hen over kommunegrænsen, hvilket betyder at der opstilles to vindmøller i Skanderborg Kommune og en i Silkeborg Kommune.

Projektet har været et stykke tid undervejs og vejen mod en godkendelse af lokalplanen har været brolagt med indsigelser. Det var især hensynet til den truede damflagermus, der yngler netop i området ved Låsby, samt bekymringen for hvad der sker, når sundhedsrapporten om risici ved lavfrekventstøj kommer, der har været på programmet.

-Hvis rapporten viser, at lavfrekvent støj er skadelig, hvad så, spurgte Claus Bloch (V) ifølge Midtjyllands Avis, mens hans kollega Peder Porse (V) udtrykte større bekymring for flagermusens ynglefaciliteter.

Trods disse argumenter har et enstemmigt byråd i Skanderborg Kommune nu godkendt lokalplanen for de to møller på deres side af kommunegrænsen, så nu mangler man bare, at Silkeborg Kommune gør det samme.

Vindmøllerne bliver 150 meter høje, og alene de to i Skanderborg Kommune vil, når de står færdige, skære seks-syv procent af kommunens CO2-udledning.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141