23948sdkhjf

Opkøb af Måbjergværket reducerer fjernvameprisen

Vestforsyning skruer ned for fjernvarmeprisen i 2016. Det skyldes først og fremmest at optimeringspotentialet i forbindelse med opkøbet af Måbjegværket har oversteget forventningerne.
Vestforsyning skruer ned for fjernvarmeprisen i 2016. Prisen falder med 6,6 procent, svarende til cirka 1900 kroner pr. husstand.

Prisfaldet skyldes først og fremmest, at Vestforsyning sammen med Struer Forsyning i sommeren 2015 overtog kraftvarmeværket Måbjergværket, forklarer Vestforsynings bestyrelsesformand Nils Ulrik Nielsen.

- Vi kunne se, at der dels kan skabes et bedre samspil mellem biogasanlægget Maabjerg BioEnergy og kraftvarmeværket; dels kan vi udnytte fjernvarmenettet bedre. Vi var klar over, at der ville være en besparelse, men optimerings-potentialet har oversteget vores forventninger, siger Nils Ulrik Nielsen.

Hidtil har værket leveret fjernvarme efter en aftalt kontrakt, og så har man lokalt suppleret med decentrale spidslast-varmecentraler. Men nu har de lokale forsyningsselskaber frihed til at skrue op og ned for varmeproduktionen efter behov. Det er nemlig billigere at fyre med affald end at trække på spidslastcentralerne, som kører på naturgas. Samtidig vil der blive skruet på balancen mellem produktion af el og fjernvarme, så værket producerer mindre el om vinteren, når der er mere brug for varme.

Måbjergværket har siden overtagelsen skiftet navn til MEC BioHeat & Power.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125