23948sdkhjf

Millionerstatning til transmissionsselskab

Landsskatteretten har givet Tvis medhold i, at selskabet har betalt for meget i afgifter til Skat siden 2006 på en del af overskudsvarmen fra Shell Raffinaderiet.
Over en periode på 10 år løber afgifterne op i 80 mio. kr., som Tvis har til gode, men Skat har tre måneder til at anke kendelsen og dermed bringe sagen videre til domstolene. Tidligst 4. marts 2016 kan Tvis med sikkerhed sende pengene tilbage til fjernvarmeselskaberne og deres forbrugere.

- Vi er meget tilfredse med kendelsen, som dog har været 10 år undervejs. Og vi må stadig vente tre måneder, før vi med sikkerhed ved, om Skat accepterer kendelsen, da den kan have principiel værdi. Vi, Shell, vores rådgivere, Skatteankenævnet i maj og nu også Landsskatteretten er dog enige om, at Shell har etableret en gasturbine på raffinaderiet for at effektivisere deres raffineringsprocesser, og overskudsvarme er et restprodukt, som ellers ville forsvinde ud i den blå luft. I stedet udnytter vi den til fjernvarme, og det er billig varme, blandt andet fordi afgiftsniveauet er forholdsvist lavere på overskudsvarme, siger Hans Bjørn, direktør ved Tvis.

Sagens kerne handler specifikt om varmen fra gasturbinen på Shell Raffinaderiet, som blev etableret i 1992. Skat har siden 2006 sidestillet gasturbinen med dem på decentrale kraftvarmeanlæg, der producerer varme og el. Derfor har de beskattet varmen som kraftvarme, hvor Tvis mener, at varmen bør beskattes som overskudsvarme. I årlige afgifter udgør hver sin fortolkning henholdsvis 9-10 mio. kr. og 2-4 mio. kr. på blot dette ene sted ved Shell.

- Det er potentielt mange millioner afgiftskroner, vi gerne vil undgå med tilbagevirkende kraft, men også fremover. Vi må dog vente lidt endnu, før vi endeligt ved, om vi kan sende pengene retur til varmeselskaberne og deres varmeforbrugere, siger Hans Bjørn, direktør for Tvis.
Læs mere om: Tvis
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079