23948sdkhjf

Nyt varmesamarbejde på overskudsvarme

Overskudsvarme fra Hammel kan varme Hinnerup op om sommeren. Hammel Fjernvarme og Hinnerup Fjernvarme planlægger et varmesamarbejde.
Hammel Fjernvarme er forpligtet til at forbrænde affald hele året. Hvert år i sommerperioden producerer værket derfor mere varme, end forbrugerne i området kan forbruge. I stedet for at lade
overskudsvarmen gå til spilde, kan forbrugerne i Hinnerup Fjernvarme bruge den, og det vil være en god forretning for alle parter, forklarer direktør Niels Haugaard fra Hammel Fjernvarme.

- Fra juni til september har vi en overproduktion af varme i Hammel. Yderligere vil der være god økonomi i at udnytte røggaskondensering og varmepumpe hele året, og ved at øge lasten på affaldsovnen kan vi levere al den varme, som Hinnerup har brug for i sommerperioden. Derfor planlægger vi et samarbejde med Hinnerup Fjernvarme, hvor vi i fællesskab etablerer en transmissionsledning mellem Korsholm og Hinnerup Fjernvarme.

Transmissionsledningen vil blive på cirka 3,5 kilometer. Den er beregnet til at koste cirka 8,5 mio. kroner, og den bliver finansieret med 50 procent fra henholdsvis Hammel Fjernvarme og Hinnerup Fjernvarme. Der er altså tale om et ligeligt samarbejde. Bestyrelsesformand for Hammel Fjernvarme, Stig Andersen, understreger, at der ikke på nogen måde er planer om en fusion mellem de to fjernvarmeværker.

- Vi er interesseret i samarbejdet, fordi vi kan se nogle fordele for vores forbrugere i Hammel, ligesom der er fordele for forbrugerne ved Hinnerup Fjernvarme. Som en ekstra mulighed åbner
transmissionsledningen op for, at Hinnerup Fjernvarme kan forsyne Norring/Foldby med fjernvarme, siger han.

For forbrugerne i Hammel betyder samarbejdet, at virkningsgraden på affaldsovnen bliver øget, og det betyder færre afgifter. Samtidig undgår Hammel Fjernvarme det spild, der hidtil har været hvert år i
sommermånederne.

- Der er noget grundlæggende forkert i at sende varme direkte ud i den blå luft, når vi i stedet kan sende den gennem en transmissionsledning til nogle forbrugere i Hinnerup, der gerne vil betale for den, siger Stig Andersen.

Samarbejdsaftalen er udformet sådan, at de to varmeværker deler fortjenesten mellem sig, når alle omkostninger er betalt. På samme måde bliver udgifterne ved at etablere, eje og drive transmissionsledningen fremadrettet delt ligeligt.

Hammel Fjernvarme sender beslutningen om samarbejdet med Hinnerup Fjernvarme til afstemning på en ekstraordinær generalforsamling den 23. november 2015.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095