23948sdkhjf

Fire kommuner klar med fælles forsyningsselskab

Køge, Greve, Solrød og Stevns kommuner har godkendt etablering af et fælles serviceselskab, Klar Forsyning.
Dannelsen af et fælles forsyningsselskab i Køge, Greve, Solrød og Stevns kommuner bliver nu en realitet. Det står klart efter, at politikerne i de fire kommuner i oktober 2015 har godkendt samarbejdet.

Det nye selskab kommer til at hedde Klar Forsyning og får hovedsæde i Køge. Selskabet kommer primært til at tage sig af spildevandet i de fire kommuner, men også af vandforsyning i Køge og renovation i Greve.

Kommunerne har med etableringen taget et stort skridt for at imødekomme borgernes ønsker om et højt informationsniveau og en hurtig og effektiv service fra deres forsyning. Samtidig opnås der økonomiske synergier på mindst 13 mio. kr. årligt.

Det fælles selskab vil desuden give mulighed for at samtænke løsninger på tværs af kommunegrænserne indenfor f.eks. spildvandsrensning og klimatilpasning.

Fire glade borgmestre
De fire borgmestre er derfor også meget begejstrede for, at etableringen af Klar Forsyning lykkedes:

- Jeg glæder mig over, at det er lykkes at samle de fire kommuners forsyningsvirksomheder i et fælles serviceselskab. KLAR Forsyning er et godt strategisk udgangspunkt for at kunne imødekomme de øgede krav, som stilles til forsyningerne i dag, og samtidig sikre et forsat fokus på høj forsyningssikkerhed og god service til borgere og virksomheder, siger borgmester i Køge Kommune, Flemming Christensen.

- Der er rigtig mange fordele ved denne her sammenlægning – både ud fra et økonomisk, fagligt og miljømæssigt perspektiv. Samtidig vil det nye selskab i højere grad kunne opfylde vores borgeres behov for en mere professionel forsyning, som kan levere en bedre service. Derfor er vi rigtig glade for, at en aftale nu er i hus, siger borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann.

- Det fælles selskab er en klar videreførelse af arbejdet med at sikre borgerne i Solrød en professionel, stabil og hurtig forsyning fremover. Samtidig er den fælles forsyning god for pengepungen, klimaet og miljøet, så vi er rigtig glade for det nye samarbejde, siger borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup.

- Der er flere gevinster for borgerne i Stevns Kommune ved, at vi nu samler forsyningerne i ét selskab. Her tænker jeg især på, at borgerne vil opleve et højere informationsniveau og en bedre service, som de jo har efterspurgt. Hertil kommer stordriftsfordelene, som betyder, at vi får en bedre udnyttelse af vores ressourcer, siger borgmester i Stevns Kommune, Mogens Haugaard Nielsen.

Det forventes, at et nyt samlet forsyningsselskab kan være på plads fra 1. januar 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11