23948sdkhjf

Elbilerne får lidt mere tid at løbe på

Elbiler skal i 2020 være fuldt omfattet af registreringsafgiften. Ny elbilaftale træder i kraft pr. 1. januar 2016. Det vækker glæde og bekymring i branchen
Regeringen (V) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har netop indgået en ny aftale om elbilerne i Danmark.

Det betyder, at elbilerne får en mere lempelig overgang til fuld registreringsafgift, end det ellers ville have været tilfældet. Det skal sikre fortsat udbredelse af elbiler i Danmark.

- Jeg glæder mig over, at det er lykkedes regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget at skabe ro om rammevilkårene for elbiler fremadrettet. Det er sket i 11. time, men vi har fundet en god løsning, der balancerer hensynet til fortsat udbredelse af elbiler i Danmark, hensynet til statskassen, samt hensynet til ret og rimelighed på bilmarkedet, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Glæde & bekymring
En afklaring på elbil-området er længe ventet blandt branchens aktører. Nu er den her så, men hvordan tager de så i mod den.

- Vi er glade for, at der er kommet en afklaring om afgifterne. Der er tale om et politisk kompromis, som giver ro for elbilmarkedet. Men vi er bekymret for konsekvenserne for elbilmarkedet. Vi er bekymrede for, hvordan nye elbilkunder og virksomheder vil reagere på de nye vilkår, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance.

- Det er vigtigt for Clever og for elbilbranchen, at der er kommet en afklaring på spørgsmålet om afgifterne på elbiler. Der har længe været usikkerhed for branchen såvel som for forbrugerne, og nu kender vi betingelserne for elbilerne fremadrettet og det giver os arbejdsro, siger Casper Kirketerp-Møller, adm. direktør i Clever.

- Det er glædeligt at afgiftsfritagelsen for brintbiler forlænges i yderligere tre år. Danmark er kendt i udlandet for at gå foran på brint, både hvad angår rammebetingelser og på teknologien. Fortsat afgiftsfritagelse bidrager til at fastholde den danske position og gavner mulighederne for eksport af danske brintteknologier, siger Jacob Krogsgaard, direktør H2 Logic A/S.

Indpasning over fem år
Der vil ske en gradvis indpasning for elbilerne over 5 år startende fra 1. januar 2016 med et årligt loft over afgiftsrabatten på 0,8 mio. kr. Dermed vil elbilerne være fuldt indfasede i registreringsafgiften i 2020.

For at understøtte en fortsat udbredelse af elbiler ydes et bundfradrag i registreringsafgiften på op til 10.000 kr. i 2016 og 2017 pr. elbil.

Elbiler, hvor der er underskrevet bindende købsaftale senest den 8. okt. 2015, og som indregistreres senest den 1. juli 2016, vil være fritaget for registreringsafgift efter de hidtidige regler.

Brændselscellebiler, herunder brintbiler, er endnu ikke en særlig moden teknologi. Derfor fastholdes afgiftsfritagelsen for brintbiler indtil 1. januar 2019 og udvides til at gælde alle typer brændselsceller. Derefter indpasses alle brændselscellebiler gradvist i de almindelige bilafgifter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109