23948sdkhjf

SE og Nyfors slår pjalterne sammen

Hvis energiselskaberne Nyfors og SE får opbakning til deres planer, skabes et energiselskab med 320.000 andelshavere og ca. 700.000 kunder.
Nyfors a.m.b.a. (Nyfors), med ca. 45.000 nordjyske andelshavere, og Syd Energi a.m.b.a. (SE), med ca. 275.000 andelshavere, vil i de kommende måneder bede om opbakning i deres repræsentantskaber til at realisere en fusion mellem de to energi- og teleselskaber.

- Vi ser utrolig store muligheder i en fusion mellem Nyfors og SE, siger Jens Bahne Jørgensen, bestyrelsesformand i Syd Energi a.m.b.a.

Nordjysk kraftcenter
Såfremt fusionen bliver godkendt af begge repræsentantskaber og konkurrencemyndighederne vil SE skabe et nordjysk kraftcenter. Det indebærer bl.a., at SE’s lokationer i Hjørring og Aalborg afvikles over de kommende 12-18 måneder efter godkendelsen, og at der flyttes aktiviteter svarende til 100 stillinger til Brønderslev. Herunder flyttes ca. 20-30 stillinger, der relaterer sig til de koncernfælles aktiviteter, til Esbjerg.

I Brønderslev er det bl.a. planen at samle SE-koncernens udviklingscenter inden for energi og klima, hvor der skal udvikles ”smart home”- og ”smart grid”-løsninger.

- Vi ser store muligheder i denne fusion, hvor vi bliver en del af én af de mest betydende virksomheder på både el- og fiberområdet. Med etableringen af det nordjyske kraftcenter, vil vi kunne styrke vores markeds- og samfundsaktiviteter markant her i Nordjylland, siger Henning Krabbe, bestyrelsesformand i Nyfors.

Han fortæller endvidere, at bliver fusionen til en realitet, vil det også betyde et farvel til Bredbånd Nord og Waoo! samarbejdet, og at Nyfors´ fiberkunder herefter vil få indhold fra Stofa fra 2017.

Omsætning på 5 mia.
Det fremtidige SE a.m.b.a. vil få en omsætning på ca. 5 mia. kr. og en årlig investeringsevne på omkring 1 mia. kr. Egenkapitalen vil overstige 10 mia. kr., herunder vil 2,25 mia. kr. være aktier i Dong Energy A/S. Samlet set vil andelsselskabet beskæftige ca. 1.600 medarbejdere og have ca. 320.000 andelshavere samt ca. 700.000 kunder.

- Denne fusion vil uden tvivl kunne skabe en særdeles stærk muskel - både regionalt og nationalt - der kan investere i såvel vores egen og vores kunders fremtid, som i det danske samfund generelt. Et af de afgørende fokusområder, som vi har i SE, er nemlig at kunne etablere og udvikle regionale vækstcentre, således at det danske samfund udvikler sig i en sund balance. For os handler det grundlæggende om at behandle ”den fædrene gård” godt og sikre os, at vi kan levere den videre til de kommende generationer i bedre stand, end da vi modtog den, fortæller adm. direktør i SE, Niels Duedahl.

Processen frem mod en regulær fusion
De to andelsselskabers vedtægter indebærer, at fusionen skal godkendes på to ekstraordinære repræsentantskabsmøder i Nyfors med minimum 2 måneders mellemrum, og for SE’s vedkommende skal der afholdes ét ekstraordinært repræsentantskabsmøde. Nyfors afholder de to ekstraordinære repræsentantskabsmøder i hhv. oktober og december. SE afholder det ekstraordinære repræsentantskabsmøde i november.

Bliver fusionen godkendt af de to repræsentantskaber på disse møder, og godkendes fusionen ligeså af konkurrencemyndighederne, er det målsætningen at fusionen får fuld virkning fra den 1. januar 2016, og navnet for andelsselskabet vil herefter være SE a.m.b.a.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094