23948sdkhjf

Spor fra skifergas-boring ryddes inden jul

Sporene fra den omdiskuterede prøveboring efter skifergas ved Dybvad i Nordjylland slettes hurtigere end ventet.
Det franske energiselskab Total besluttede for tre uger siden at stoppe boringerne, fordi laget af skifergas var tyndere end forventet.

Siden har de fået godt et år til at få ryddet op og genoprettet naturen på grunden. Det arbejde ser nu ud til at gå hurtigere end forventet, oplyser DR Nordjylland.

Hvis alt går efter planen vil Total således være færdige allerede inden jul. Det oplyser formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, socialdemokraten Anders Brandt Sørensen.

- Når nu det har vist sig, at boringen ikke giver noget, så synes jeg, det er godt, at reetableringen er hurtig. Det har vi et godt samarbejde med dem omkring, siger Anders Brandt Sørensen.

Prøveboringerne efter skifergas i Vendsyssel har vakt heftig debat blandt politikere og borgere.

Ikke mindst hos folk i lokalområdet, hvor en samling af naboer efterfølgende har varslet et sagsanlæg mod Total og Frederikshavn Kommune, fordi de ønsker erstatning for de gener boringerne har voldt området.

Total har tilladelse til at arbejde i døgndrift med at få fjernet boretårn og lukke borehullet med cement.

Når det er overstået om knap to uger, går selskabet i gang med at rydde resten af pladsen og genskabe naturen. Det arbejde må kun finde sted i dagtimerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094