23948sdkhjf

OK leverer kaskade af varmepumper til gartneri

Gartner Grooss overvejede solceller men valgte en varmepumpeløsning som erstatning for det gamle oliefyr.
Hos Gartner Grooss tæt på Vallø Slot ved Køge har man året rundt travlt med at dyrke blomster til snit og udplantning. Det er dyrt at holde varme i drivhusene, og man begyndte derfor at overveje, om nye energiformer kunne give besparelser. Samtidig havde man et ønske om at styrke den grønne profil.

Man undersøgte i første omgang, om solceller var en god idé, men valgte at investere i en varmepumpe, som skal erstatte det gamle oliefyr. I forvejen havde man isoleret drivhusene med dobbeltfolie og alene her sparet 40 procent til opvarmning.

- I første omgang kiggede vi på solceller og havde i den forbindelse besøg af OK’s projektsalgschef Lars Mørcke, fortæller ejer af gartneriet, Bruno Grooss.

Efter en grundig gennemgang af installationerne var rådet fra OK at overveje en varmepumpe i stedet for solceller.

En kaskade
Varmepumpeløsningen er blevet en kaskade af fem varmepumper, som skal sørge for at opvarme 15 store drivhuse, som kvadratmetermæssigt er 7.500 kvadratmeter.

- Der har været nogle finjusteringer, inden varmepumperne kørte optimalt, men nu kører de som forventet. I første omgang gav det blandt andet nogle udfordringer, da vi har centralvarme i tre af drivhusene og kalorifere i de øvrige, fortæller Bruno Grooss.

Varmepumperne hos Gartner Grooss dækker 87 procent af varmeforbruget og giver en årlig besparelse på 278.765 kr. Tidligere brugte gartneriet 90.000 liter olie om året på opvarmning - idag kan forbruget reduceres til 9.700 liter back-up olie.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109