23948sdkhjf

Klimaminister sænker ambitionerne

Den nye energi-, forsynings- og klimaminister vil sænke Danmarks ambitioner om en 40 procents CO2-reduktion i 2020. - For dyrt, lyder det.
Den tidligere regering havde et mål om en 40 procents CO2-reduktion i 2020. Det vil den nye klima-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt gerne have ændret, skriver Altinget.

Lars Chr. Lilleholt ser gerne at ambitionerne sænkes og at man holder sig til de klimatiltag, der allerede er vedtaget. Tiltag, der, i følge Energistyrelsens beregninger, kun vil give en 37 procents CO2-reduktion i 2020.

- Det med 40 procent CO2-reduktion er ikke vores politik. Det vil være rigtig dyrt for det danske samfund at nå den målsætning, og derfor indgår det ikke i vores overvejelser. Vi synes, at hvis vi når 37 procent, så er det rigtig fint, siger Lars Chr. Lilleholt.

Udmeldingen har fået blandt andre SF og Enhedslisten en til at reagere, og sidstnævnte til at kalde ministeren i samråd for at få en redegørelse for, hvilket signal han ønsker at sende til omverdenen kort før klimatopmødet i Paris.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188