23948sdkhjf

Ikea vinker farvel til de traditionelle pærer

Fra og med 1. september 2015 satses der kun på LED-pærer både på hylderne og i loftet i Ikeas fem danske varehuse.
Når kalenderen siger 1. september er det endegyldigt farvel til hallogen-, spare- og glødepærer i Ikea. Fra den dag er der udelukkende LED-pærer i de godt 450 lamper, som de danske varehuse fører.

Sideløbende arbejder Ikea på at skifte al belysning i de fem varehuse til LED - varehuset i Aarhus er allerede i mål med 100 procent LED-belysning.

Ikea har længe arbejdet på at gøre kunderne opmærksomme på fordelene ved LED-lys, som både er mere skånsom mod miljøet og god for økonomien.

- Det kan være svært at overskue præcis, hvordan en LED pære er bedre for miljøet, men man kan sammenligne det med, at hvis 1 million mennesker skiftede til LED-lys, vil det i CO2 besparelse svare til at tage 3900 biler af vejene om året, siger chef for bæredygtighed i Ikea Danmark, Jonas Engberg.

LED bruger 85 procent mindre energi end almindelige glødepærer, og samtidig holder de ca. 20 gange længere.

Fakta om overgangen til LED
Foruden Ikeas fem danske varehuse er der på verdensplan i alt 62 varehuse, der fra 1. september skifter hele sortimentet til LED-lys.

Ikea har investeret 20 millioner euro i at indføre LED og andre effektive lyssystemer. Virksomheden forventer at investere 80 millioner euro mere til at forbedre belysningen i 220 varehuse og bygninger frem mod udgangen af 2018.

Investeringen på i alt 100 millioner euro vil betyde, at Ikea reducerer energiforbruget med 15 procent per varehus.
Læs mere om: Ikea
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125