23948sdkhjf

Flere bejlere til Bjerringbro Elværk

Bestyrelsen hos Bjerringbro Elværk leder efter en køber – indtil videre har der været tre bud på selskabet.
Bestyrelsen hos Bjerringbro Elværk ønsker at sælge forretningen, da en ny lovgivning gør det for risikabelt at drive selskabet. Tilbage i april bad man således på den ordinære generalforsamling om bemyndigelse til at sælge selskabet til EnergiMidt. En ønske, der midlertid blev afvist og afløst af et påbud om at undersøge markedet for mulige købere. Det oplyser Viborg Stifts Folkeblad.

Siden har to andre selskaber meldt sig på banen: Verdo i Randers og Viborg Kommunes Energi Viborg.

Verdo har budt 15 mio. kr. for Bjerringbro Elværk, mens EnergiMidt tidligere på året bød én krone. Det skal siges, at EnergiMidt samtidig tilbød de nuværende andelshavere af Bjerringbro Elværk at fortsætte som andelshavere i EnergiMidt.

Energi Viborgs bud er blevet afvist, da man ikke ønskede at det skulle offentliggøres. I følge avisen er buddet fra Energi Viborg ikke et der vil gå over i historien.

Revisor hos Deloitte Peter Mølkjær har beregnet nettoeffekten af de to tilbud og fundet ud af at Bjerringbro Elværk vil sidde tilbage med en egenkapital på 12,7 mio. kr., hvis Energi Midt køber, og en egenkapital på 23,8 mio. kr., hvis Verdo køber.

På selskabets ekstraordinære generalforsamling denne uge blev det dog fastlagt, at EnergiMidt skal have lov til at revurdere sit tilbud. Samtidig blev det besluttet at bestyrelsen kan gå videre med salgsprocessen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141