23948sdkhjf

Dong bygger britisk havmøllepark

Energigiganten har besluttet at opføre havmølleparken Race Bank i Storbritannien.
Dong Energy har besluttet at opføre havmølleparken Race Bank i Greater Wash-området cirka 27 km ud for den britiske østkyst.

Race Bank får en kapacitet på op til cirka 580 MW og forventes i fuld drift i 2018. Havmølleparken vil blive opført og drevet i henhold til det britiske støttesystem ROC (1.8 ROC).

Siemens er valgt som den foretrukne leverandør, og det betyder, at vindmølleproducenten skal levere 91 6 MW-vindmøller med præstationsfremmende funktioner, der gør det muligt at opnå en kapacitet på op til cirka 580 MW. Anvendelsen af Siemens-vindmøller forudsætter dog, at parterne underskriver en aftale om leverancen.

Samuel Leupold, executive vice president i Dong Energy, udtaler:

- Jeg er begejstret over, at vi nu kan begynde at opføre havmølleparken Race Bank, som vil levere grøn el til mere end 400.000 britiske hjem. Race Bank havmøllepark er endnu et vækstskabende tiltag inden for offshore vind i Storbritannien, og projektet vil skabe jobs i Storbritannien på alle niveauer i forsyningskæden.

- Størrelsen af dette projekt giver os mulighed for at udnytte stordriftsfordele, så vi fortsat kan reducere prisen på el produceret af havmølleparker. Dette er et "must win battle", og vi kommer et skridt nærmere med beslutningen om at opføre Race Bank, fortsætter han.

Når alle de projekter, der i øjeblikket er under opførelse, herunder havmølleparken Race Bank, står færdige, vil Dong Energy have opført i alt 4.400 MW, hvoraf 2.500 MW vil være placeret i Storbritannien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.284