23948sdkhjf

Nye ejere og kapital styrker Lundsby Bioenergi

Stenger & Ibsen overtager aktiemajoriteten i leverandør af biogasanlæg Lundsby Bioenergi. Samtidig styrkes organisationen på en række områder.
Lundsby Bioenergi A/S har i de senere år mærket en markant øget efterspørgsel efter totalløsninger indenfor biogasanlæg. For at kunne imødekomme denne vækst styrkes organisationen på en række områder.

Firmaet Stenger & Ibsen overtager aktiemajoriteten i virksomheden pr. 1. juli 2015, og vil tilføre såvel kapital som strategiske og ledelsesmæssige kompetencer til den fortsatte udvikling af Lundsby Bioenergi A/S.

Samtidig sker et løft af den daglige ledelse, da Gert Rosenqvist tiltræder som administrerende direktør i virksomheden med virkning fra 1. juli 2015. Gert Rosenqvist indgår ligeledes fremadrettet som en del af ejerkredsen, ligesom projektchef Karsten Hjorth ved samme lejlighed indtræder i ejerkredsen.

Stifter med til 2017
Erik Lundsby, som stiftede Lundsby Bioenergi A/S i 1996, har med overdragelsen af virksomheden sikret virksomhedens generationsskifte og den fremtidige udvikling. Det er således aftalt, at Erik Lundsby fortsat er tilknyttet virksomheden som teknisk direktør indtil 2017.

- Det har naturligvis været en stor beslutning for mig, men måden vi har fået strikket aftalen sammen, har overbevist mig om, at det nu er det rigtige tidspunkt og den rigtige konstruktion. Jeg har fuld tillid til de nye ejere og den nye ledelse. Det har været en særdeles konstruktiv dialog, der har ført til denne milepæl, og jeg er glad for, at jeg de næste par år fortsat kan være tilknyttet virksomheden og bidrage til den fortsatte udvikling, udtaler Erik Lundsby.

Erik Lundsby vil sideløbende med rollen som teknisk direktør i Lundsby Bioenergi A/S indgå i bestyrelsen for virksomheden. Derudover er Erik Lundsby fortsat ejer af Lundsby Industri A/S, som producerer elementer til landbrugssektoren, og er underleverandør af elementer til Lundsby Bioenergi A/S.

Øget vækst
Jens Ibsen, medejer af Stenger & Ibsen, ser frem til at kunne bidrage til øget vækst i Lundsby Bioenergi A/S.

- Vi kunne med det samme mærke, at de værdier, som er grundlaget for Lundsby Bioenergi, matcher de værdier, som vi selv har drevet virksomhed på. Troværdighed, respekt overfor kunder samt evnen og viljen til at finde løsninger sammen med kunden er alle værdier, som vi ønsker at fastholde. Vi køber virksomheden med en langsigtet vækst- og udviklingsdagsorden, hvor vi sammen med ledelsen og medarbejderne kan løfte Lundsby Bioenergi til et nyt niveau, siger han.

Ingen tvivl
Den nye administrerende direktør, Gert Rosenqvist starter i sit nye job 1. juni.

- Det er et stort spring for mig, men da jeg blev forelagt muligheden, var jeg ikke i tvivl. Lundsby Bioenergi har så meget potentiale – et potentiale, som jeg vil være med til at realisere. Jeg er specielt glad for, at Erik Lundsby er i virksomheden et par år endnu, og at Karsten Hjorth har valgt at blive en del af ejerkredsen. Det gør, at vi holder fast på vigtig viden og erfaring i virksomheden, og derved kan vi bevare den høje kvalitet, som virksomheden er kendt for, siger Gert Rosenqvist.

Gert er uddannet maskinmester, og kommer fra en stilling som Projektleder hos Eurowind Energy i Hobro.

Virksomheden har i øjeblikket fuld fokus på en række igangværende projekter i Danmark, England og Tyrkiet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078