23948sdkhjf

Biogasanlæg til 75 millioner på vej

Efter planen skal Lundsby Biogas være færdig til at sende biogassen ud i naturgas-nettet til november.

Lundsby Biogas er netop gået i gang med etableringen af et 75 millioner kroner dyrt biogasanlæg på Mønstedvej 36 ved Grønhøj nær Frederiks i Viborg Kommune.

Anlægget kommer til at gå under navnet Grønhøj Bioenergi med gårdejer Thomas Johansen som direktør og medejer. Det er nemlig også Thomas Johansen, der lægger jord til det 10.000 kvadratmeter store anlæg.

- Der skal opføres seks reaktortanke på hver 4.600 kubikmeter, en læsse-lossehal, en dybstrøelsesha til de ildelugtende biomasser, et plansiloanlæg , og et opgraderingsanlæg, fortæller direktør hos Lundsby Biogas, Gert Rosenqvist.

Reaktortankene produceres af Lundsby Biogas på en fabrik i Gedsted, mens opgraderingsanlægget kommer fra Ammongas.

Gylle & dybstrøelse
Biogasanlægget skal køre på dybstrøelse, majs, græs-ensilage, halm og selvfølgelig store mængder gylle - både fra Thomas Johansens gård men også fra en del af de omkringliggende gårde. Faktisk kan det aftage omkring 140.000 tons biomasse om året. Og det skulle gerne, rundt regnet, blive til 7 mio. kubikmeter metan om året.

- Vi er i gang med at støbe og rejse råhuse. Efter planen skal biogassen opgraderes og sendes på naturgasnettet i løbet af oktober-måned, fortæller Gert Rosenqvist.

For at det kan lade sig gøre at sende den producerede biogas ud i naturgasnettet , skal der etableres en naturgasledning . Den del står Lundsby Biogas ikke for – det gør HMN Naturgas, der er aftagere af gassen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188