23948sdkhjf

Halicon udvikler brøndmålepunkt

Sammen med Horsens Varmeværk har Halicon udviklet et nyt brøndmålepunkt. Det har betydet en større efterspørgsel og en udvidelse af medarbejderstaben.
Opgaven fra Horsens Varmeværk lød på at lave et flytbart brøndmålepunkt, som ikke skulle bruge en APL-linie fra TDC eller skulle forbindes til 230V strømforsyning, og som kunne levere temperatur- og trykmålinger fra frem- og returledningerne.

Halicon bød ind på opgaven og vandt blandt andet fordi man allerede havde lavet noget lignende til AffaldVarme Aarhus, hvor opgaven dog havde lydt på udvikling af en styring til omløbsskabe, som heller ikke skulle bruge en APL-linie eller 230V strømforsyning.

Til AffaldVarme Aarhus havde Halicon udviklet en termo-elektrisk strømforsyning, der kunne generere strømmen ud fra temperaturforskellen mellem fremløbstemperaturen og omgivelsestemperaturen. Desuden havde Halicon også lavet software samt elektronik-boks således det var muligt at sende målingerne hjem via GSM-nettet.

Udbyttet for Horsens Varmeværk
Til Horsens Varmværk har Halicon udviklet en samlet enhed, hvor der kun skal tilsluttes 3 slanger: En fra fremløbet og to til returløbet og så er det muligt at få minutdata hjem fra brøndmålepunktet. Desuden er Brøndmålepunktet nemt at flytte til andre brønde, når det ønskes.

Maskinmester og projektleder ved Horsens Varmeværk, Torben Hansen, er begejstret for løsningen.

- Vi bliver klædt på til at kalibrere vores hydrauliske Termis-model effektivt, og fjernaflæsningerne er så pålidelige, at vi også planlægger at benytte dem til at styre vores pumper efter, siger han og tilføjer at han ikke er i tvivl om, at Halicons brønddatalogger er god løsning på de udfordringer, som branchen står over for.

Bedre styring for Christiansfeld Fjernvarmselskab
Halicon har efterfølgende også leveret til Christiansfeld Fjernvarmeselskab. Selskabets driftsleder, Kim K Jensen, forklarer, at brønddataloggeren giver dem øjne ind i maskineriet.

- Det er et værktøj, vi længe har søgt efter. Vi kan nu få valide data fra områder, vi tidligere havde svært ved at få overblik over, siger han.

Samarbejdet med Halicon betyder, at Christiansfeld Fjernvarmeselskab nu kan opstille mere præcise scenarier i forhold til temperatur og differenstryk. Derved bliver værket meget bedre rustet til at dimensionere renoveringer samt til at håndtere de udvidelser, som udfordrer branchen i dag.

Halicon vokser på den nye løsning
Halicons direktør Kim Hansen fortæller:

- Der har været stor interesse for vores nye Brøndmålepunkt, siden vi begyndte at markedsføre løsningen. Der er ingen tvivl om, at det bliver vores største produkt i 2015. Vi kigger lige nu efter nye ansatte for at kunne følge med efterspørgslen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095