23948sdkhjf

Millioninvesteringer og millionoverskud hos Vestforsyning

Trods omfattende investeringer har Holstebros multiforsyningsselskab præsteret et pænt overskud i 2014.
Vestforsynings regnskab for 2014 viser en nettoomsætning på 725 millioner kroner og et overskud på 32,7 millioner kroner efter skat. Det er omtrent på niveau med det foregående år, og bestyrelsen giver resultatet karakteren ”tilfredsstillende” oven på et år, hvor der blandt andet er investeret 130 millioner kroner i udbygning og vedligeholdelse af infrastrukturen.

Bestyrelsesformand Nils Ulrik Nielsen er stolt af, at Vestforsynings langsigtede strategiplaner bærer frugt.

- En moderne forsyning af el, fjernvarme, rent vand og håndtering af spildevand kræver en løbende vedligeholdelse af infrastrukturen. Derfor er det vigtigt at prioritere investeringerne, så vi får et jævnt flow hen over flere år. Heldigvis har vi dygtige medarbejdere, som planlægger langsigtet, og derfor kan vi holde forbrugerpriserne på et stabilt, lavt niveau, siger Nils Ulrik Nielsen.

Flere trafikanter har bemærket, at Vestforsyning har travlt med vedligeholdelse.

- Vi kender alle sammen den der med, at ’nå, nu graver de igen’, men det er altså 40-60 år gamle forsyningsledninger, som vi graver op, så det er trods alt ikke så tit, det sker. Og gravearbejdet er nødvendigt af både økonomiske, tekniske og miljømæssige årsager, selv om det er træls, mens det står på, forklarer Nils Ulrik Nielsen.

Foruden den daglige service for de cirka 30.000 kunder har den største begivenhed i det forgangne år været etablering af det nye elhandelsselskab Vestforsyning :Sinus El, som servicerer kunder i Holstebro Kommune. Det er et stærkt konkurrencepræget marked, og Vestforsyning oplyser derfor heller ikke det præcise kundeantal, men bestyrelsesformanden kalder det med et jysk udtryk ”ikke så ringe endda”, da tilgangen af nye kunder til Sinus EL ligger over budgetmålet.

- Vestjyderne har taget rigtig godt imod det nye, lokale elselskab, blandt andet takket være vores reklamekampagne, hvor vi har fået godt udbytte af Vestforsynings sponsorat i Team Tvis-Holstebro. Der er tydeligvis et stort ønske om at bakke op om det lokale, så vi kan skabe vækst, udvikling og arbejdspladser herhjemme i stedet for at sende pengene ud af byen, konstaterer Nils Ulrik Nielsen.

Vestforsyning har for nylig, sammen med Struer Forsyning, købt kraftvarmeværket Måbjergværket af Dong Energy. Købet vil give større fleksibilitet i varmeforsyningen, og det er samtidig et stort skridt på vejen til realisering af det kommende bioethanolprojekt. Købet vil påvirke de kommende års regnskab, hvor Vestforsynings omsætning vil nærme sig en milliard kroner om året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078