23948sdkhjf

Afbrænding af gas ved Hobro

HMN Naturgas afbrænder 8.000 kubikmeter gas.
Tidligt onsdagmorgen rejste der sig en søjle af ild på op til 15 meter, da når HMN Naturgas I/S afbrændte ca. 8.000 kubikmeter gas af lidt uden for Hobro by, nærmere betegnet ved Aalborgvej 7B, 9500 Hobro.

Afbrændingen forventedes at vare ca. 20 minutter og fandt sted i tidsrummet mellem kl. 07.00 og 08.00.

Når gassen brændes af fra en 12 meter høj mast, også kaldet en flare, vil der opstå et støjniveau på ca. 110 dB svarende til lyden af en rockkoncert på Roskilde eller et F16-fly under start. Samtidig opstår der varme, som vil kunne mærkes på mere end 100 meters afstand.

- Der kommer fuldt blus på. For på kun 20 minutter brænder vi lige så meget gas af, at det svarer til næsten den mængde, som seks villaer forbruger på et helt år, siger koordinator Søren K. Andersen, som leder aktionen, fra HMN Naturgas I/S.

Afbrændingen, som er godkendt af brandvæsenet og politiet, er nødvendig på grund af nyt byggeri på en grund, hvor der ligger en stor gasledning nede i jorden.

- Ledningen skal flyttes af sikkerhedsmæssige årsager, da der skal bygges nyt på en grund, hvor der er en gasledning nede i jorden. Inden ledningen kan flyttes skal den dog først tømmes for gas – og dette gøres netop ved at afbrænde gassen. Afbrænding er den mest hensigtsmæssige måde at tømme rørene på, både med hensyn til klima og økonomi, forklarer Søren K. Andersen.

HMN Naturgas I/S har på forhånd informeret beboere, lodsejere og virksomheder i området om afbrændingen.

- Der er tale om en kontrolleret afbrænding, hvor alt er planlagt ned til sidste detalje. Man skal ikke begynde at ringe til politi og brandvæsen. Vi har tidligere foretaget en række tilsvarende afbrændinger, og i alle tilfælde er det hele gået som forventet og uden uheld, siger Søren K. Andersen fra HMN Naturgas I/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094