23948sdkhjf

Dongs kasserede guldfugle scorer millioner

Copenhagen Infrastructure Partners leverer kæmpe overskud.
En lille gruppe højt profilerede Dong-folk står nu bag en række succesrige fonde, der allerede i første leveår leverer kæmpe overskud, skriver Finans.

De fem tidligere profiler i det statslige energiselskab med lederen af Dong’s forhenværende elitedivision Corporate Affairs, Jakob Baruël Poulsen, i spidsen har således skabt et overskud på over 200 mio. kr. i deres nye virksomhed Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), der via fonde investerer i infrastruktur og energi, herunder vindkraft.

De fem forhenværende Dong-folk blev i forbindelse med skandalen om tårnhøje lønninger og usædvanlige ansættelsesforhold kendt som de fem guldfugle, der var den primære årsag til fyringen af Dong’s daværende direktør, Anders Eldrup.

CIP har samlet set fået tilsagn for 16 mia. kr., hvoraf PensionDanmark står for godt knap 9 mia. kr. Indtil videre har CIP via sine to fonde investeret for omkring 8 mia. kr. primært inden for vindkraft og kraftværker, og pensionskassen er godt tilfreds med udviklingen indtil videre.

Læs også: Milliardordre til Babcock & Wilcox Vølund

Kilde: /Ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125