23948sdkhjf

Holstebro indvier sit 14. kommunale solcelleanlæg

Med idriftsættelsen af rådhusets 580 kvadratmeter solcelleanlæg indvier Holstebro Kommune sit 14. tagbaserede solcelleanlæg og dermed også sit største.
Det var formand for Teknisk Udvalg, Gubber Kristensen, der trykkede på den knap, der aktiverede det helt nye solcelleanlæg, der bliver kommunens største.

I entreprisen til den nette sum af 1,2 mio. kroner har El Center Vest fra Gjerm stået for både levering og installering af solcellerne.

Anlægget er blandt de i alt 14 solcelleanlæg på kommunens bygninger, som tilsammen producerer 405.000 Kwh om året og reducerer Holstebro Kommunes CO2-udledning med 111 tons om året. Og selvom det giver gode besparelser med solcelleanlæggene, så stopper man her indtil videre.

- Vi har de 14 anlæg og de er alle færdiginstallerede og i drift. Lige nu planlægges ikke flere, fortæller Gubber Kristensen til Energy Supply.

14 familiers årlige forbrug
Solcelleanlægget breder sig over 580 kvadratmeter og er på 92 kWp. Det forventes at producere ca. 85.000 kWh, hvilket ca. svarer til 14 familiers årlige elforbrug.

- Det nye solcelleanlæg er udtryk for vores løbende fokus på at sænke forbruget af energi og udlede mindre CO2. Indsatsen har gjort os til frontløber blandt grønne kommuner i Region Midtjylland. Men solcellerne er også en fornuftig økonomisk investering. Anlægget vil tjene sig selv ind i løbet af 12-13 år, siger Gubber Kristensen.

Kommunen har fra 2010 til 2014 reduceret el-forbruget på rådhuset fra 1.000.000 kWh til 770.000 kWh. Med det nye solcelleanlæg i drift falder det årlige el-forbrug på rådhuset yderligere til ca. 690.000 kWh.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ophugning af offshore-konstruktioner 100-dobler overskud på et år
Danmarks største leverandør af overskudsvarme tilbage på fuldt blus
Vindmøllernes Grauballemand på vingerne igen
Mistede 80 millioner på elregningen: Nu vil Jørn have styr på energi-sektoren
Cowi vil bygge Danmarks energiø i Nordsøen
Vestas væltet af tronen som verdens største vindmølleproducent
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.095