23948sdkhjf

Nordjysk affald-varmeprojekt for snævert

Hjørring Kommune kræver, at Affaldsselskabet AVVs millioninvestering i en ny røggaskondensator, med billigere varme til følge, skal komme flere til gode.
Det er ikke kun fjernvarmeforbrugerne i Hjørring by, der skal have glæde af en bedre udnyttelse af varmen, når AVV investerer 30 mio. kr i en ny røggaskondensator. Der skal tænkes i helhedsløsninger, lyder det fra Hjørring Kommune, der sammen med Brønderslev Kommune ejer AVV.

Det skriver Nordjyske.dk

Det ny anlæg vil give 5 MW mere om året. Altså en forøgelse på 20 procent fra 25 til 30 MW om året på den samme mængde brændsel.

Der er dog lagt op til, at det kun er Hjørring Varmeforsyning, der skal have den billigere varme fra det nye anlæg, og det er netop her Hjørring Kommune slår hælene i. Kommunens energiplan lægger nemlig op til et sammenhængende fjernvarmenet i hele kommunen.

- Vi har bedt AVV om at tænke i en helhedsløsning, hvor flere får del i den billige affaldsvarme, siger formand for teknik og miljø i Hjørring Kommune, Ole Ørnbøl (S).

Årsagen til, at AVV kun har tænkt Hjørring Varmeværk ind i planerne er, at der er indgået en række aftaler mellem parterne – aftaler Ole Ørnbøl gerne ser ophævet eller ændret.

Projektforslaget til røggaskondensatoren er sendt i høring, og AVV er blevet pålagt at arbejde hen mod en helhedsløsning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093