23948sdkhjf

Produktudvikling sender Kamstrup på himmelflugt

Produktudvikling, utallige produktlanceringer og automatisering i produktionen har boostet Kamstrups top- og bundlinje for 2014.
Kamstrup fortsætter den positive fremgang fra tidligere år. Selv om de globale markeder indenfor energi- og vandmålere blot udviste moderat vækst i 2014, lykkedes det virksomheden at vinde yderligere
markedsandele i en række lande.

Organisk vækst på 9 procent
Således oplevede Kamstrup en organisk vækst på 9 procent i nettoomsætningen fra 1.383 mio. kr. i 2013 til 1.382,9 mio. kr. i 2014. Endnu mere markant var udviklingen i årets resultat før skat, hvor Kamstrup nåede 260 mio. kr. før skat sammenlignet med et resultat før skat i 2013 på 182,5 mio. kr.

Niveauet i både omsætning og indtjening er det højeste niveau i selskabets historie og kan i høj grad tilskrives Kamstrups investeringer indenfor produktudvikling, hvor flere succesfulde produktlanceringer har forstærket virksomhedens globale position.

Samtidig har Kamstrup løbende investeret i en fortsat automatisering af produktionen og forbedret kvalitet, der har bidraget til det positive resultat.

Også frasalget af Kamstrups hollandske gasdivision har bidraget positivt til regnskabet, men dog ikke mere, end at resultatet også ville have været en ny rekord uden frasalget.

Særdeles tilfredsstillende
Set i relation til Kamstrups øgede investeringer til udvikling af nye markeder og produkter samt den generelle markedsudvikling, betegner Kamstrup årets resultat som særdeles tilfredsstillende.

- Vi har øget vores afsætning inden for alle vores forretningsområder, og vi vokser især på de internationale vandmarkeder. Flere og flere vandværker har fået øjnene op for de store fordele som ligger i intelligent vandmåling, og vi har kunnet mærke en stigende interesse for vores vandløsninger igennem hele 2014, siger CEO Per Asmussen.

Optimisme for 2015
Kamstrup har oplevet tocifrede vækstrater på flere udenlandske markeder og forventer at fortsætte med at vinde markedsandele i 2015.

Fremgangen skal i høj grad ses i lyset af Kamstrups investeringer i produktudvikling samt i forstærkede salgs- og markedsføringsaktiviteter. Ligeledes fortsætter Kamstrup investeringen i medarbejderstaben og forventer at ansætte cirka 100 nye medarbejdere i 2015, hvoraf to tredjedel er stillinger relateret til produkt- og markedsudvikling.

- Vi forventer fortsat vækst i 2015 inden for alle forretningsområder og især på vores globale vandmarkeder. Vi forventer dog et lidt lavere resultat end i 2014, hvilket primært skyldes engangsindtægten på frasalget af vores hollandske gasdivision, samt de øgede investeringer til produkt- og markedsudvikling, udtaler Per Asmussen.

Læs hele Kamstrups 2014-årsrapport her på Energy Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094