23948sdkhjf

Kamstrup skal levere 25.000 nyudviklede digitale vandmålere til Tyskland

Kamstrup og tyske Gelsenwasser AG er gået sammen om at udvikle en digital vandmåler med LoRaWan-kommunikationsteknologi. I løbet af 2022 skal de første 25.000 enheder installeres.

Det fortæller Kamstrup i en pressemeddelelse.

I løbet af 2021 vil Kamstrup i samarbejde med det tyske forsyningsselskab, Gelsenwasser AG og sikkerhedsspecialisterne fra Physec, lancere en ny digital vandmåler, der udvikles med LoRaWAN-kommunikationsteknologi og vil have det højeste niveau af datasikkerhed.

Samarbejdsaftalen mellem parterne blev indgået kort før jul og allerede i løbet af i år skal 400 enheder installeres i den tyske by Gelsenkirchen, hvor LoRaWAN-kommunikationsteknologien lige nu bliver testet

- Det er tydeligt, at digitalisering også begynder at finde vej til den tyske vandindustri. Vi vil udvikle løsninger, ikke kun til, men også sammen med det tyske marked. Et marked som er så vigtigt for Europa. Samarbejdet med Gelsenwasser og PHYSEC sikrer, at udviklingen af innovative kommunikationsteknologier lever op til de højeste sikkerhedsstandarder, siger Kim Lehman, der er CEO for Kamstrup.

Selve kommunikationsteknologien er allerede udviklet af Gelsenwasser og Physec og i Tyskland ser man frem til at afskaffe den manuelle måling.

- Med den nye digitale vandmåler vil vi i Gelsenwasser blive i stand til at øge effektiviteten og forbedre vores kundeservice. Vi vil afskaffe manuel aflæsning og automatisere afregningen af vores kunder. Hvis vores kunder ønsker det, kan vi informere dem om deres nuværende vandforbrug og for eksempel være i stand til at advare dem om lækager i deres hjem, forklarer Dr. Dirk Waider, der er bestyrelsesmedlem i Gelsenwasser.

- Den digitale vandmåler kan også give os information om netværkets tilstand og dermed identificere lækager på et tidligt stadie. Vi har inkluderet en høj sikkerhedsstandard i den nyudviklede kommunikationsteknologi for at kunne beskytte vores kunders data, tilføjer Dirk Waider.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093