23948sdkhjf

Nu rejses der sag mod Viborg Fjernvarme

Erstatningsforeningen Fjernvarmesagen rejser erstatningskrav for det fejlslagne geotermiprojekt i Kvols.
I første omgang rettes erstatningskravet mod den bestyrelse og den direktør, der sad i Viborg Fjernvarme tilbage i 2011 og 2012, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Det er advokat Henrik Puggaard, der på vegne af Erstatningsforeningen Fjernvarmesagen rejser kravet for det kuldsejlede geotermiprojekt i Kvols. Udover erstatningskravet søger advokaten også om fri proces ved et såkaldt gruppesøgsmål, hvilket kan tage op til et år i Procesbevillingsnævnet at tage stilling til.

Formand for bestyrelsen i Erstatningsforeningen Ole Jespersen fortæller, at sagen muligvis kan fremmes, såfremt nævnet vurderer, at den har stor principiel betydning.

- Advokatens vurdering er, at bestyrelse og direktion i fjernvarmen er den af parterne i sagen, som det er mest oplagt at rejse et krav imod. I sin tid godkendte generalforsamlingen i Viborg Fjernvarme, at man måtte bruge mellem 11 og 13 millioner kroner på en efterforskningsboring i Kvols. Men regningen endte som bekendt på 165 millioner, hvoraf cirka halvdelen blev brugt, før fjernvarmen blev tvunget til at overlade projektet til Energi Viborg, siger Ole Jespersen.

Advokaten og erstatningsforeningen vil ikke fraskrive sig muligheden for også at rejse sag mod henholdsvis Viborg Kommune og det kommunalt ejede Energi Viborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094