23948sdkhjf

Apples nye datacenter kører på VE i Viborg

Viborg bliver hjemsted for Apples nye datacenter - et projekt til milliarder, der skal drives af vedvarende energi og sende overskudsvarmen ud i fjernvarmenettet.
Apple investerer små 13 mia. kr. (1,7 mia. euro) i to nye datacentre i henholdsvis Viborg i Midtjylland og Cork i Irland.

- Denne markante nye investering er Apples største projekt til dato i Europa. Vi glæder os over at udvide vores forretning, skabe hundredevis af lokale arbejdspladser og introducere nogle af de mest avancerede grønne bygninger, der endnu er tegnet, udtaler Tim Cook, Apples CEO, i en pressemeddelelse.

Datacentrene bliver hver på 166.000 kvadratmeter og åbner efter planen i 2017.

Byggeriet af datacentret forventes i de kommende år at skabe mange hundrede arbejdspladser. Desuden kan der i driftsfasen foruden det faste personale også blive skabt flere afledte arbejdspladser.

Vedvarende energi og overskudsvarme
De nye centre bliver udelukkende drevet af vedvarende energikilde fra dag et. Apple oplyser, at man også vil arbejde sammen med lokale samarbejdspartnere for at udvikle yderligere vedvarende energiprojekter, som f.eks. vind-projekter, i fremtiden.

Det danske datacenter bliver placeret i Foulum lige uden for Viborg, tæt ved en stor strømstation, hvorved behovet for yderligere generatorer forsvinder.

De mange servere og computere, der kommer til at stå i datacentret, afgiver meget varme. Normalt forsvinder den overskudsvarme ud i det blå. Men i det kommende center vil lukkede kølesystemer gøre det muligt at genanvende store dele af denne varmemængde. Det vil i givet fald ske i samarbejde med Viborg Kommune og Energi Viborg.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11