23948sdkhjf

Dong vælger Vestas' supermølle

Dong Energy har valgt MHI Vestas Offshore Wind's V164 8,0 MW som den foretrukne vindmølle til første fase af havmølleparken Walney Extension.
Dong Energy har tidligere sværget til Siemens-møller, når der skulle bygges på havet, men nu blæser der nye vinde. I hvert fald har den danske energi-gigant for anden gang valgt Vestas' supermølle V164 til en af sine havmølleparker.

Denne gang er der tale om det britiske offshore-udviklingsprojektet Walney Extension, som Dong dog har valgt at opdele i to faser, hver med en kapacitet på 330 MW.

Vinger produceres på Isle of Wight
MHI Vestas Offshore Wind er blevet valgt som foretrukken leverandør til den første fase, hvortil vingerne vil blive leveret fra fabrikken på øen Isle of Wight.

- V164 8,0 MW-vindmøllens performance har været afgørende for vores beslutning om at vælge denne vindmølle til første fase af Walney Extension-udviklingsprojektet, siger Samuel Leupold, der er Executive Vice President i Dong Energy Wind Power og fortsætter:

- For at reducere prisen på energi fra havvind er det afgørende for branchen at have et konkurrencedygtigt marked for alle komponenter. Jeg værdsætter MHI Vestas Offshore Wind's indsats for at etablere produktionsfaciliteter tæt på siten og for at producere vingerne til Walney Extension-projektet på deres engelske fabrik på øen Isle of Wight. Jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet med MHI Vestas Offshore Wind og de andre virksomheder i vores forsyningskæde for at finde besparelser, der yderligere kan reducere prisen på energi fra havvindmøller.

Dong Energy og MHI Vestas Offshore Wind indgik i december 2014 en ubetinget aftale om levering af V164-8,0 MW-vindmøllen til Burbo Bank Extension Havmøllepark.

Afventer endelig investeringsbeslutning
Walney Extension har allerede fået tildelt en 'Contract for Difference' i henhold til reformen af det britiske elmarked og dets 'FID-Enabling'-regime, og i november 2014 gav den britiske klima- og energiminister tilladelse til at gennemføre projektet.

Med udgangspunkt i de nuværende formelle tilladelser og tidsplanen for Walney Extension Havmøllepark vil opførelsen af havmølleparken kunne starte i 2016. Dong Energy har dog ikke taget endelig investeringsbeslutning om at opføre havmølleparken.

På nuværende tidspunkt har Dong Energy endnu ikke besluttet, hvem der er den foretrukne leverandør til anden fase af Walney Extension-udviklingsprojektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172