23948sdkhjf

Fugle flyver uden om testmøller i Østerild

Trækfugle og flagermus er upåvirkede af de foreløbig fire store testmøller i Østerild Plantage, viser ny rapport
Naturen er ikke påvirket negativt af det nationale testcenter for vindmøller i Østerild Plantage.

En tidligere undersøgelse af testcentrets påvirkning af områdets planteliv viser, at nye græsser, blomster, mosser og lav spreder sig, hvor der tidligere stod træer, og nu viser en ny rapport som Institut for Bioscience, Aarhus Universitet har udarbejdet for Naturstyrelsen, at møllerne i testcentret heller ikke påvirker de fugle, der passerer området på træk eller har negativ effekt på områdets bestand af flagermus.

Fugle på træk passerer møllerne i god afstand, og områdets bestand af flagermus har tilsyneladende nydt godt af de mange nye vandhuller, der er lavet i området som led i et større naturgenopretningsprojekt, som Naturstyrelsen Thy har lavet.

- Der er masser af fugle omkring vindmøllerne, men de har tilsyneladende lært at flyve udenom, så der ikke er ret mange kollisioner. Flagermusene har især gavn af de mange nye vandhuller, men de jager også med succes insekter lige op og ned af vindmøllerne, siger fuldmægtig Claus Rasmussen fra Naturstyrelsen i Thy.

Forskerne har forgæves ledt efter døde fugle på jorden under vindmøllerne. Blandt andet på den baggrund vurderer man, at testcenteret sandsynligvis kun i begrænset omfang påvirker fuglene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08