23948sdkhjf

Tønder Fjernvarme vil have reelle prisforhandlinger

Torsdag i sidste uge bad Tønder Fjernvarmeselskab Brdr. Hartmann om at lukke af for den overskudsvarme, man siden 1995 har modtaget fra æggebakkeproducenten.
Og der skal reelle forhandlinger om fornuftige priser til, for at Tønder Fjernvarmeselskab vil aftage overskudsvarmen fra Tønder Fjernvarmeselskab igen, fortæller bestyrelsesformand Peter Nørkær til Energy Supply.

- Vi har fået leverancer fra Hartmann siden 1995, og der har ikke været ordentlige forhandlinger siden 2001, hvor vi indgik en etårig aftale med Hartmann, siger Peter Nørkær.

Årsagen til, at bestyrelsen hos fjernvarmeselskabet valgte at lukke for overskudsvarmen i sidste uge var, at en prisstigning i november 2014 gjorde det langt dyrere for værket at modtage overskudsvarme fra Hartmann end at producere varmen selv.

Tønder Fjernvarmeselskab har kørt i godt et år med priser på overskudsvarmen, der lå lidt for dyrt. På spørgsmålet om, hvorfor man har fortsat samarbejdet svarer formanden:

- Vores anlæg er en ældre sag og vi har aftaget overskudsvarme så længe, at vi var blevet lidt usikre på vores eget anlæg. Derfor mente vi ikke, at den lille overpris var nok til at afbryde forbindelsen. Vi er simpelthen kørt videre i håbet om at få problemet løs, fortæller han.

Tønder Fjernvarmeselskab venter i disse dage på en afgørelse fra Energitilsynet. Såfremt man får medhold skal Brdr. Hartman betale 55 mio. kr. tilbage til forbrugerne, der således har betalt for meget for varmen siden 2003.

Såfremt det sker, har Brdr. Hartman meldt ud, at man anker sagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11