23948sdkhjf

Vattenfall går efter vindtronen i Danmark

Vattenfall er klar til at øge sin tilstedeværelse på markedet for landvind i Danmark. Målet er en fordobling af de allerede 250 installerede megawatt - midlet er investeringer for milliarder.
Over de næste fem år skal der investeres 8,7 mia. kroner i vindkraft, lyder det fra Vattenfall og en stor del af de penge skal investeres i landvindmøller i Danmark, skriver Berlingske Business.

Når Vattenfall melder ud, at der satses så voldsomt på landvind, er det ikke ensbetydende med, at man helt dropper havvind.

- Vi kommer til at gøre begge dele. Vi er nummer to i verden på havvindmøller, men vi synes samtidigt rigtig godt om landvind. Du kan vælge at have en fokuseret strategi eller en mangfoldig strategi, og vi står på to ben, siger Vattenfalls chef for vindkraft i Norden, Alberto Méndez Rebollo.

Med investeringerne melder Vattenfall sig ind i kampen om landvind i Danmark. Største konkurrent er SE Blue Renewables, der i dag har Ditlev Engel som bestyrelsesformand og landmøller for i alt 231 megawatt.

I øjeblikket er Vattenfall i gang med at opføre Klim Vindmøllepark i Nordjylland en investering på 1 mia. kr. Derudover er der yderligere projekter i Vattenfall-pipelinen: Nørrekjær Enge ll og Rejsby, hvor førstnævnte bliver Danmarks største landmøllepark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078