23948sdkhjf

Dobbeltbeskatning sender overskudsvarmen ud i kulden

En energieffektiv udnyttelse af overskudsvarmen fra landets produktionsvirksomheder er på grund af afgifter en dårlig forretning, og virksomheder har bedre økonomi i at fyre for fuglene
Det er slet og ret afgifterne på dels den strøm en varmepumpe skal bruge på at genanvende overskudsvarmen samt en afgift på selve overskudsvarmen der gør at det ikke betaler sig for virksomhederne at genanvende overskudsvarmen, skriver Dansk Fjernvarme.

Det betyder, at der hvert år spildes energi svarende til det årlige fjernvarmeforbrug i Aarhus.

En del virksomheder udnytter idag overskudsvarme fra produktionen til fjernvarme, blandt andre raffinaderiet i Fredericia, Skjern Papirfabrik og Ardaghs Glasfabrik, men langt de fleste virksomheder må skrinlægge planerne fordi det er økonomisk uholdbart.

- Det er virkelig ærgerligt, at så meget brugbar energi går til spilde. Der er masser af spildvarme og overskudvarme fra forskellige processer, som ganske uproblematisk kan udnyttes til fjernvarme, siger chefkonsulent John Tang fra Dansk Fjernvarme.

Afgiften på overskudsvarme er i dag på 33 procent og fjernes den vil virksomhederne få noget ud af at udnytte overskudsvarmen. John Tang påpeger, at der skal være økonomisk incitament til at være energieffektive frem for det modsatte.

Udnyttede man overskudsvarmen til fjernvarme, så ville miljøet kunne spares for udledning af ca. 300.000 CO2, vurderer Dansk Fjernvarme.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094