23948sdkhjf

EmaZys hitter med fejlfinding i solcelleparker

EmaZys har i 2014 fremstillet og testet 10 prototyper af et instrument til fejlfinding på solcelleanlæg - og endnu inden instrumentet er endeligt salgsklart har man afsat otte styk.
-2014 var et spændende år for os. Vi har fremstillet 10 prototyper og haft dem i " field-test" siden august hos både en tysk og en italiensk partner. Det tyske firma havde leveret et stort solcelleanlæg til Danfoss på Nordals, men havde problemer med at få det til at fungere optimalt. Vi tog ud og målte på anlægget, og efter en halv time var fejlen fundet. Det drejede sig om en periodisk fejl, som kun fremkom i fugtigt vejr. Typisk i de tidlige morgentimer. Alternativet til vores måling var at grave samtlige kabler op og skifte dem, og det ville tage mange timer, fortæller Arne Pedersen til Vejle Amts Folkeblad om sin succes med EmaZys og instrumentet til fejlfinding på solcelleanlæg.

Det tyske firma er blevet så begejstret for løsningen og har lejet et par af prototyperne og lagt en bestilling på tre til fem styk af den endelige udgave, der først er klar til salg medio 2015. Også et italiensk firma og et dansk firma har stillet sig op i køen og betaler gerne den nette sum af 4.000 euro for instrumentet.

Forventningen er at sælge 45 styk i 2015.

EmaZys har fem ansatte og forventer at ansætte tre nye medarbejdere i år.

EmaZys har udviklet prototyperne i samarbrejde med Dansk Ingeniør Service i Skanderborg, og når produktionen industrialiseres er det planen at samarbejde med yderligere to virksomheder, hvoraf den ene er BHE A/S.

Syddansk Teknologisk Innovation og Insero har skudt kapital i virksomheden så man kan klare sig frem til 2017, hvorefter man skal finansiere egen drift.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093