23948sdkhjf

Energinet.dk møder forhindringer under Ribe Landevej

Energinet.dks forskønnelsesprojekt, hvor elmasterne i Vejle Ådal fjernes og kablerne graves ned, er stødt på problemer. Kablerne kan ikke underbores Ribe Landevej.
Energinet.dks planlagte underboring af kabler under Ribe Landevej er stødt på problemer. En underboring er simpelthen ikke mulig og derfor må kablerne graves under på traditionel vis., skriver Energinet.dk.

Der var planlagt tre sæt underboringer: under ådalen, på toppen af Julius Jepsens Vej og under Ribe Landevej. På toppen af Julius Jepsens Vej er underboringerne færdige, mens underboringerne under ådalen er i gang. Under Ribe Landevej er kun en tredjedel af underboringerne fuldført og nu har jordlaget vist sig at være lidt af en udfordring for Energinet.dks entreprenør.

- Underboringen under Ribe Landevej gik ikke som planlagt, fordi vores entreprenør ramte ind i et jordlag, som der ikke var taget højde for. Så vi stoppede arbejdet, fordi der var en risiko for, at vejen ville sætte sig yderligere – og det er en risiko, vi ikke er villig til at løbe, forklarer kabelingeniør Roger Christensen, som står for kabelarbejdet i Vejle Ådal.

Underboringerne laves i forbindelse med et forskønnelsesprojekt, hvor der anlægges et kabelsystem, som skal erstatte højspændingsmasterne, der fjernes når kabelanlægget er i drift.

- Når vi ikke kan bore under vejen, er eneste anden løsning at grave vejen op og lægge kablerne på traditionel vis. Derfor er vi desværre nødt til at spærre vejen i op til to uger. Vi beklager for de gener, det får for de mange bilister, der dagligt kører benytter motortrafikvejen, siger Roger Christensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111