23948sdkhjf

Varme fra Tyskland erstattes af solvarme i Padborg

Aabenraa Kommune garanterer et lån på 32 mio. kroner til Padborg Fjernvarme til etablering af solvarmeanlæg. Anlægget skal fungere som alternativ til den nuværende varmeleverandør Stadtwerke i Flensborg.
Padborg Fjernvarme bliver snart solvarmeproducent. Aabenraa Kommune har netop garanteret for et lån på 32 mio. kr. til etablering af et solvarmeanlæg, skriver JydskeVestkysten.

Anlægget placeres på et industriareal ved Visherredvej og skal forbindes med en ny fjernvarmecentral på Spølbækvej. En fjernvarmecentral, der i fremtiden vil overtage overskudsvarme fra firmaer med store køleanlæg i området.

- Solvarmeanlægget kan producere 17 procent af vores varme. Det kan betales over 20 år, og derefter er varmen jo gratis, siger formanden for Padborg Fjernvarme Jan Riber Jakobsen.

I dag køber Padborg Fjernvarme det meste af varmen syd for grænsen fra Stadtwerke i Flensborg og selvom det er en pålidelig leverandør, så vil varmeværket gerne have et alternativ, lyder det fra fjernvarmeformanden. Det nuværende fjernvarmeanlæg ved Haraldsdalsvej skal dog fortsat modtage overskudsvarme fra Stadtwerke

Solvarmeanlægget vil i fuld drift kunne producere 7500 MWh.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081