23948sdkhjf

Energitilsynet og Hartmann i prisforhandlinger om fjernvarme

Energitilsynet har netop fastsat retningslinjerne for opgørelse af afregning af fjernvarme mellem æggebakkeproducenten Hartmann og Tønder Fjernvarmeselskab. Hartmann risikerer at skulle betale 50 mio. kr. tilbage til fjernvarmeselskabet, såfremt partnere ikke får forhandlet sig til enighed.
Sekretariatet for Energitilsynet (Sekretariatet) har afgivet en tilkendegivelse, som fastsætter retningslinjer for opgørelse af afregning af fjernvarme mellem Hartmann og Tønder Fjernvarmeselskab fra 2003 og fremefter.

Tilkendegivelsen er en følge af Tønder Fjernvarmeselskabs klage til Energitilsynet i 2008.

Hartmann er uenig i betragtningerne i tilkendegivelsen, som Sekretariatet lægger til grund for prisfastsættelsen af fjernvarme fra Hartmanns kraftvarmeværk.

Læs også: Uenighed om fjernvarme ender i retten

Videre sagsforløb
Tilkendegivelsen fra Sekretariatet danner grundlag for en lovpligtig forhandling mellem Hartmann og Sekretariatet. Forhandlingen forventes gennemført i 1. kvartal 2015, og hvis denne ikke fører
til enighed, lægges Sekretariatets tilkendegivelse til grund for en afgørelse i sagen.

Hartmann agter at påklage afgørelsen til Energiklagenævnet, såfremt parterne ikke får forhandlet sig til enighed.

Potentielle økonomiske konsekvenser
Hvis Sekretariatets tilkendegivelse lægges til grund for den endelige afslutning af sagen, vil Hartmann blive påført særlige omkostninger i niveauet 50 mio. kr. i form af tilbagebetaling til Tønder Fjernvarmeselskab for perioden fra 2003 til 2014.

Derudover vil en revurdering af værdiansættelsen af Hartmanns kraftvarmeværk med udgangspunkt i Sekretariatets tilkendegivelse medføre særlige omkostninger i størrelsesordenen 17 mio. kr.

Hvis opgørelsen af afregning af fjernvarme i Sekretariatets tilkendegivelse lægges til grund, vil Hartmanns produktion af ægemballage på fabrikken i Tønder endvidere blive pålagt øgede energiomkostninger i niveauet 5 mio. kr. årligt.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079