23948sdkhjf

Indvinding af skifergas skal under lup

Til januar sætter Naturstyrelsen gang i den første danske undersøgelse af miljøkonsekvenserne ved indvindig af skifergas i Danmark,
Naturstyrelsens undersøgelsen er den første af sin slags herhjemme, skriver Jyllandsposten-

- Vi mangler basal viden om skifergas i Danmark. Ideen er derfor at lave et bedre beslutningsgrundlag, som alle aktører kan anvende, og som styrker viden i det kommende forløb, siger Sanne
Kjær kontorchef fra Naturstyrelsen, der hører under Miljøministeriet og siden den 1. november har haft ansvaret for efterforskning af skifergas.

Naturstyrelsen vil i forbindelse med undersøgelsen trække på resultater fra lignende internationale undersøgelser - dog i en dansk kontekst. Det vil sige at der skal tages forbehold for danske geologiske forhold.

Undersøgelsen vil have fokus på indvinding af skifergas' påvirkning på grundvandet, udledning til luften, risici ved transport, risiko for jordskælv og håndtering af farlige stoffer.

Analysen skal laves af eksterne rådgivere for Naturstyrelsen, mens en gruppe bestående af folk fra Naturstyrelsen, Miljøstyrelsen og Klima-, Energi- og Bygningsministeriet vil følge projektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094