23948sdkhjf

Nordjysk skifergasprojekt forsinkes igen

Olieselskabet Total, der står bag det nordjyske skifergas-projekt, udskyder nu en miljøundersøgelse og rykker dermed med hele tidsplanen for projektet.
Tidligst i sommeren 2016 ved man om Nordjyllands undergrund indeholder skifergas. Det skyldes at energiselskabet Total, har udskudt en miljøundersøgelse, en såkaldt VVM redegørelse til foråret 2015, skriver Jyllandsposten.

VVM-redegørelsen skulle ellers være løbet sideløbende med selskabets prøveboringer.

- Vores primære fokus er på prøveboringen, og derfor forsøger vi at reducere elementer, der kan forstyrre det arbejde, siger Henrik Nicolaisen, seniorkoordinator i Total.

Det er Total og olieselskabet Nordsøfonden, der sammen står bag skifergasprøveboringen ved Dybvad i det nordjyske. Boringen vil begynde i februar og i løbet af april vil man kunne få svar på om der findes skifergas i undergrunden.

Såfremt det er tilfældet skal undergrunden fraktureres for at undersøge om gassen kan produceres – og det er netop metoden fracking, der kræver en særskilt VVM-redegørelse, idet det drejer sig om at pumpe enorme mængder af sand, vand og kemikalier ned i undergrunden.

Henrik Nicolaisen fortæller at Total kun har op til 20 procents chance for at finde skifergas.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234