23948sdkhjf

Lukning af Fynsværkets største blok øger risikoen for strømsvigt

Hvis svenske Vattenfall som ønsket får lov til at lukke Fynsværkets blok 7 fra maj 2016, vil det øge risikoen for blackouts på Fyn, lyder det fra Energinet.dk.
Det skriver EnergiWatch.

Efter flere års forgæves jagt på en køber meddelte Vattenfall tidligere på året, at selskabet fra 1. maj. 2016 vil lukke blok 7 på Fynsværket. Men det er ikke helt uproblematisk for den fynske elforsyning, lyder det nu fra Energinet.dk i et høringssvar, som EnergiWatch har fået aktindsigt i.

- Der kan opstå situationer, hvor det kan blive vanskeligt at opretholde forsyningen af Fyn, skriver Energinet.dk således i høringssvaret.

Vattenfall har tabt milliarder på sine danske kraftværker og forsøger med lukningen af blok 7 at minimere tabet. Men Blok 7 udgør i dag den største kraftværkskapacitet på værket og Fyn, og en lukning vil altså øge risikoen for strømsvigt. Samtidig vil det betyde, at Fyn bliver langt mere afhængig af 400 kilovolt-nettet fra Jylland over Fyn og til Sjælland. Og ryger dele af denne forbindelse, risikerer dele af øen at gå i sort.

Energinet.dk vurderer ifølge mediet, at forsyningssikkerheden på øen tidligst kan opretholdes på det nuværende niveau ved udgangen af 2017.

Energistyrelsen behandler i øjeblikket Vattenfalls anmodning om at lukke Blok 7. Afgørelsen forventes ifølge EnergiWatch at falde inden for et par uger.

Originalartikel: http://energiwatch.dk/secure/Energinyt/E...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078