23948sdkhjf

Unik mulighed: se Hofors store fjernvarmetunnel

Helt ekstraordinært kan du på Kulturnatten komme ned i Københavns dybeste hul hele 40 meter under jorden og se den store fjernvarmetunnel.
Fjernvarmetunnelen er 4,2 meter bred og løber hele fire kilometer under byen fra Amagerværket til Fredensgade og sikrer varme til en stor del af københavnerne. Varmetunnel bliver åbnet på det dybeste sted, hvor tunnelen slå et knæk. Her kan du få et kig ind i tunnelrørene mod både Amagerværket og Fredensgade. Det skriver Hofor i en pressemeddelelse.

I varmetunnellen løber også fjernkølingsrør, som sikrer, at Hofors fjernkøling nu når helt ud til Panum Instituttet og Rigshospitalet.
Køling er HOFORs nyeste forsyningsområde, som sikre klimavenlig distribution af koldt vand til store ejendomme og virksomheder med behov for køling. Vandet køles i et centralt anlæg, primært baseret på anvendelse af koldt havvand, der udnyttes hele året.
Vandet distribueres via rørledninger til kunderne, som ved hjælp af en veksler anvender det kolde vand til at køle vandet i deres egne systemer. På kulturnatten vil der vores ligesom med varmetunnellen være en helt ekstra ordinær mulighed få en rundvisning i den ene af HOFORs fjernkølingscentraler.
Der vil altså være mulighed for at slå to fluer med et smæk og både opleve den normalt skjulte infrastruktur i form af varmetunnel og fjernkølingscentral samme sted. Så gå ikke glip af denne unikke mulighed.

Faktaboks:
Arrangements information
Adresse: Adelgade 10, 1306 København K
Tidsrum: 18:00 til 22:00
Husk at arrangementer på kulturnatten kræver Kulturpas for adgang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125