23948sdkhjf

Ny app guider energiturister

En vindmøllepark, et af Nordens største solfangeranlæg og skraldebilder, der kører på affald - en spritny smartphone-app skal guide turister og herboende rundt til de mange gode energihistorier i Ringkøbing-Skjern Kommune
App’en hedder Energy Tour, er gratis og findes både til iPhone- og Androidmobiler.

- Vi har sat os for at blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2020, og app’en viser vej til de absolut bedste eksempler på og historier om, hvordan vi allerede nu er halvvejs med målsætningen, siger formand for Energirådet i Ringkøbing-Skjern Kommune, Peder Sørensen (SF).

App’en fra Naturens Rige
Selve app’en er en guide i sig selv, men den er samtidig et supplement til de mange andre tiltag, der skal vise området i Ringkøbing-Skjern Kommune som det energi-land, det er.

- Vi har netop fremsat en vision for kommunen, der siger, at vi er Naturens Rige. Det forpligter, men vi gør allerede rigtig meget for at leve op til det løfte. Med app’en, og de mange andre tiltag, viser vi både gæster i kommunen og vores egne borgere, at vi passer på vores natur; den er grundlaget for hele vores område, siger Peder Sørensen, og fortsætter:

- Vi har alle grund til at være stolte over de mange indsatser, der allerede foregår rundt om i vores område. Der bliver virkelig skabt nogle innovative løsninger - og de er jo lige til at kopiere. Så hermed en stærk opfordring til at downloade app’en og få besøgt de gode eksempler, siger formanden for Energirådet.

Indtil videre er der lagt ni historier i appen og flere er på vej. App’en er på dansk og engelsk.

Fascinerende energihistorier

- App’en ”Energy Tour” er primært tænkt til turister, men vi håber også, at kommunens borgere vil få lyst til at bladre i appens gode historier og tage hen og opleve nogle af stederne, siger Regner Uffe Hansen, projektleder i Ringkøbing-Skjern Kommunes Energisekretariat.

En af historierne fra app’en handler om, hvordan Skjern Papirfabrik varmer byen op, fordi spildvarmen, der før susede ud i luften, bliver ledt ind i fjernvarmesystemet. En anden historie fra app’en fortæller, hvordan kommunens skraldebiler er ved at blive omstillet til at køre på biogas fra borgernes madaffald.

Fakta
Energy Tour skal give overblik over de gode energihistorier i kommunen.

Appen er integreret med Google maps, så der både er oversigtskort og rutevejledning hen til de gode energihistorier.

Appen er udviklet i regi af LAG-projektet Visit Energy2020, der er et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern og Lemvig Kommuner. Der vil derfor også løbende komme historier fra Lemvig. Energy Tour findes både til Android smartphones og iPhones.

Ringkøbing-Skjern Kommune har sat sig for at være 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2020. Lemvig vil nå samme målsætning i 2025.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08