23948sdkhjf

Billund BioRefinery hædret med Svend Auken-prisen

Endnu en miljøpris til Billund BioRefinery, der hædres for en særlig indsats på miljøområdet i fornemt selskab med tidligere vindere som for eksempel Verdensnaturfonden og Grundfos.
Miljøminister Kirsten Brosbøl overrakte søndag Svend Auken-prisen til Billund BioRefinery - Fremtidens Renseanlæg - på Socialdemokraternes kongres i Aalborg.

Prisen tildeles for en særlig indsats på miljø- og klimadagsordenen, og Billund BioRefinery fremhæves især for et ambitiøst offentligt-privat partnerskab, der gør spildevand og affald til en ressource frem for et problem.

- Billund BioRefinery er et eksempel på mennesker, der hele tiden stræber efter at gøre det bedre, udvikle nye produkter og lave løsninger, der gavner miljøet i både Danmark og resten af verden. I får prisen, fordi I er ambitiøse - I har det bedst, når I er lige foran de andre i sektoren, lød det fra Kirsten Brosbøl, som for en måned siden tog det første spadestik til Billund BioRefinery.

- Fremtidens Renseanlæg er også et mønstereksempel på, hvad vi kan ved offentligt-privat samarbejde, og som miljøminister kan jeg kun klappe i hænderne. Det er eksempler som dette, vi har brug for i Danmark fremover - og i resten af verden for den sags skyld, lød det videre fra ministeren.

Interessen for Billund BioRefinery vækker glæde
Partnerne bag Billund BioRefinery, Krüger A/S og Billund Vand A/S, glæder sig over, at det fælles mål og tætte samarbejde allerede nu har vakt stor interesse både herhjemme og i udlandet.

- Prisen er en dejlig anerkendelse af visionerne for ’Fremtidens Renseanlæg.’ Helt i Svend Aukens ånd var Billund Vand blandt de første, der så muligheder i spildevand og husholdningsaffald. De tænkte cirkulær økonomi, længe før nogen havde opfundet begrebet. For Krüger er projektet desuden en enestående mulighed for at demonstrere vores løsninger i fuld skala og skabe grobund for eksport og nye arbejdspladser, sagde direktør Leif Bentsen fra Krüger A/S.

Billund BioRefinery er tidligere i år blevet hædret med bl.a. Global Water Awards og EU's Miljøpris, og Svend Auken-prisens anerkendelse af de tårnhøje ambitioner glæder ekstra meget.

- Svend Auken viste vejen som miljøminister ved at sætte miljøarbejdet i gang og på skinner gennem sit utrættelige og dybt engagerede arbejde. Vi lover at gøre det både endnu bedre og endnu grønnere i fremtiden. Og vi vil gøre det ambitiøst, energisk og utålmodigt - helt i ånden fra Svend Auken, sagde adm. direktør Ole P. Johnsen fra Billund Vand A/S i sin takketale.

Svend Auken-prisen til minde om Danmarks tidligere miljøminister, afdøde Svend Auken, blev indstiftet i 2009 og er tidligere blevet tildelt EU-kommissær Margot Wallström, Verdensnaturfonden, Samsø Energiakademi, Grundfos og forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125