23948sdkhjf

Ulovligt telefonsalg udløser bøde til energiselskab

Sinus Energi har erkendt, at selskabet i syv tilfælde ved en fejl har ringet til kunder uden deres samtykke. Det udløser nu en bøde på 70.000 kroner til selskabet for overtrædelse af forbrugeraftaleloven.
Forbrugerombudsmanden politianmeldte i november 2013 Sinus Energi for ulovligt telefonsalg.

Energiselskabet havde som led i en annoncekampagne uanmodet ringet eksisterende kunder op for at informere om ændring af markedsreglerne samt give tilbud om en produktpakke.

Ifølge forbrugeraftaleloven må virksomheder som udgangspunkt ikke ringe til forbrugere med henblik på salg, medmindre forbrugeren har givet samtykke til det.

Forbrugerombudsmanden rejste sagen på baggrund af klager fra seks forbrugere. Den nærmere efterforskning har dog ført til, at Sinus Energi nu erkender syv tilfælde af ulovligt telefonsalg.

Uanmodede henvendelser såsom spam og telefonsalg er blandt Forbrugerombudsmandens særlige fokusområder for 2014.

- Jeg ser med alvor på sager, hvor sælgere uanmodet ringer forbrugere op med tilbud. Det er ulovligt og lægger et urimeligt pres på forbrugerne. Det er derfor et problem, jeg har fokus på, lyder det fra forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Sagen kort
I januar sidste år trådte der nye regler i kraft på det danske elmarked. Det betød, at 1,7 millioner elkunder i foråret 2013 modtog et brev fra deres elselskab, hvoraf det fremgik, hvilket elselskab der havde vundet retten til at levere forsyningspligtig el i deres område frem til oktober 2014.

I den forbindelse sendte netselskabet Struer Forsyning Elnet A/S, som er en del af ejerkredsen bag Sinus Energi, breve ud til sine kunder.

I brevene blev det oplyst, at kunderne inden den 30. april 2013 skulle vælge, hvor de ville købe deres strøm, og at selskabet var i gang med en annoncekampagne for Sinus Energi. I perioden frem til den 30. april 2013 kunne kunderne derfor ”…blive ringet op af en servicemedarbejder fra Sinus Energi.”
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.861