23948sdkhjf

Augustenborg Fjernvarme genopliver havvandsprojekt

Efter at have ligget stille i ti år sætter Augustenborg Fjernvarme nu atter gang i projektet om varmeforsyning fra havvand.
For ti år siden droppede Augustenborg Fjernvarme pilotprojektet med at levere varme til forbrugerne fra havvand på grund af afgiftsreglerne – nu genoptages projektet til 30 mio. kr., skriver JydskeVestkysten.

Fjernvarmeforsyningen vil via en pumpe hente havvand op af Augustenborg Fjord og tappe det for varme, før det sendes ud igen som grødet is.

Og projektet møder stor opbakning.

- Jeg ser ingen problemer i projektet. Der er ingen tvivl om, det er en utrolig god måde at udnytte vandet fra fjorden, og det lever op til Project Zeros mål om at nedbringe CO2 udslippet, siger teknik-og miljøudvalgsformand Frode Sørensen, i Sønderborg Kommune.

Havvandspumpen godkendt
Havvandspumpen har netop fået de nødvendige politiske godkendelser.

- Der bliver lavet en VVM-undersøgelse, og kommunen har ikke noget at indvende mod projektet, som i sidste uge blev præsenteret vores generalforsamling, siger Mogens Elmvang, formand for Augustenborg Fjernvarme.

Afbetalingstiden på den nye havvandspumpe bliver 10 år, og den ventes at være klar til drift i 2016. Ledningsnettet til vandet eksisterer fra tidligere, men trænger til en makeover før ibrugtagning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078